Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '10

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Facebook topluluk sayfası

Facebook topluluk sayfası
 

Facebook’ta sayfa yaratmak ve yönetmek gruplardan daha eğlenceli ve profesyoneldir. Fakat Facebook’un terms’lerde belirttiği kurallara uymayan sayfalar kapatılıyor.

Facebook’un sayfa terms’lerinde belirttiği en kesin madde: ”İşletme, sanatçı, kurum vs değilsen sayfa açma, grup aç” Bu şekilde Facebook insanları grup açtırmaya yönlendiriyordu.

Facebook gruplarının da yetersiz kaldığı noktalar vardı. Bunlardan başlıcaları 5.000 kişiden sonra mesaj atılamaması, istatistiklerin ölçümlenememesi, domain alınamaması, pages data’da yer verilmemesi gibi…

Facebook kısa bir süre önce Topluluk Sayfasını tanıttı. Açıklamasında: ”Bir Topluluk Sayfasıoluşturarak en sevdiğin hedef veya konu için destek sağla. Çok popüler olursa (binlerce hayran çekerek), Facebook topluluğu tarafından benimsenir ve sürdürülür.’’

Topluluk sayfası açarak sevdiğiniz konular hakkında sayfalar oluşturarak içerikler paylaşabilirsiniz, bu şekilde sayfanızın da copyright hakkı ihlalinden kapatılması gibi bir derdi olmayacaktır. Facebook’un hizmetleri içerisinde olan page data’dan yararlanabilecek, istatistikleri ölçümleyebilecek, sayfaların SEO konusundaki avantajlarından yararlanabilecek, domain alabileceksiniz. Bu yeni sayfa türünün eksik tarafı ise hayran güncellemesinin olmaması sıkıntı yaratabilir.

 
Toplam blog
: 26
: 834
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

Facebook'un onayladığı ilk ve tek türk ajansı Promoqube'de  Topluluk Yöneticisi olarak çalışmak..