Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '11

 
Kategori
İnternet
 

Facebook'un gücü

Facebook'un gücü
 

Kişisel bilgiler kimin eline gidiyor?


Facebook giderek daha tehlikeli oluyor

Almanya'nın Hamburg kentinde Thessa isimli bir kız, doğum günü davetiyesini yanlışlıkla Facebook'ta 15 bin kişiyle paylaşınca ortalık karışmış. 

16 yaşındaki Thessa adlı kız, davetiyeyi sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yanlışlıkla 15 bin kullanıcıya göndermiş ve tanımadığı bu kişilerden 1600 kişi doğum günü kutlamasına gelmiş. Kız özel güvenlik görevlileriyle evin etrafını çembere aldırmış, polis çağırmış, ürkmüş. 

Bu alman milletide ne kek ya demeyin sakın neden mi? 

Facebook tada yapılan çağrılar ve mesajlarla Mübarek, Bin Ali Gitti, sıra Kaddafide de İsrailin diğer düşmanı Esatta. facebook dişini bir irana geçiremedi, jenerik ve tanıtımlarında İran aleyhine ifade özgürlüğü resimlerini seçen facebook hırsından parmaklarını kemiriyor. 

Ben dahil herkesin kişisel bilgilerini eğilimlerini elinde tutan Facebook, bu bilgilerin istatistiksel verilerini işleyip nerelere de tutuyor acaba dersiniz? 

Bu bilgileri Facebook bazı servislere ulaştırıyor mu? 

Bu verileri eline alan gizli servisler bu veriler ışığında hangi eylem planlarını hazırlamaktalar. 

Yaklaşık 500 milyon bilgisayar kullanabilen insanın tüm eğilimleri, sevdikleri, bağlantıları, politik görüşleri, siyasal eğilimleri, sıcak sıcak gevrek taze simit gibi birilerinin masasında rapor olarak duruyor olabilir. Raporlara bakan adam sabah kahvaltısına bu simitler çay ile ne güzel gider. 

Face'te ilham aldığınız kişiler, okuduğunuz kitaplar, sevdiğiniz beğendiğiniz herşey sizi ele veriyor, bu reklamcılar ve servisler için inanılmaz bir kaynak, DÜNYANIN EN BÜYÜK anket bilgisi. 

Ötesini hayal gücünüze bırakıyorum. 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..