Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '08

 
Kategori
İnternet
 

Facebook ve benzeri sitelerin zararları

Facebook ve benzeri sitelerin zararları
 

Anti-facebook


Bundan 5 yada 6 ay önce hi5 diye bir siteyle iyiden iyiye kendini göstermeye başlayan arkadas bulma işi facebookla daha da arttı. Ancak bu sitelerin yararlarının aksine zararları vardır..

Simdiki kız arkadasımdan önceki kız arkadasımla hi5 denen illet yüzünden çok kavgalar ettim. Kaydını birçok kez kapatmama rağmen beni dinlemedi yine de, bu sitede üyeliğine devam etti. Çünkü bu sitelerde en basitinden sizin kimlik bilgilerinizi çok rahatlıkla alabiliyorlar.

hi5 bu kimlik çalınma olayında facebooka göre biraz daha güvenli. Çünkü orda takma adınız yada e-mail adresinizle sisteme kayıt oluyorsunuz. Ancak facebookta öyle değil. Facebookta direk olarak isim soy isminizi yazarak sisteme kayıt oluyorsunuz.

Facebookta girilen isim soyisim ve doğum tarihi ile sizin kimliğinizi çok rahat bir şekilde çalabilirler. Kimlik hırsızlığı da nedir demeyin? Öyle bir Dünya'da yaşıyoruz ki adam, yerde bulduğu bir kimlikle şirket kurup, o şirket üzerinden illegal işler yapıp daha sonra bu illegal işerden kendi gerçek kimliğini göstererek kurtulabiliyor. Tabiki kimliğini yere düşürüp kaybeden kişiye de hapis yolu görünüyor.

Facebookla ilgili başka birşey de, facebook'un CIA tarafından, tüm Dünyadaki insanların kimlik bilgilerinin CIA databaselerinde barındırmak için kurulmuş olduğudur. Bunun ne kadar doğru olduğu bilinmemesine rağmen ABD'nin başka bir istihbarat teşkilati FBI'in böyle bir projeye resmen başladığının FBI tarafından açıklandı. CIA'in de böyle bir proje yürütebileceği (ya da yürüttüğü) gerçeğini yadsınamaz.

Dan Brown'un Dijital Kalesi adlı romanını okudunuz mu bilmiyorum ama size ordaki konu ve gerçek hayatta şu an yaşadıklarımızın ne kadar benzediğini anlatayım.

Dijital Kalede çok gelişmiş bilgisayar ile Dünya'daki tüm e-mail adreslerinin(aslında yapılan tüm iletişimlerin) gelen kutuları, gönderilen e-mailleri vs saniye saniye taranması ve tehdit olarak algılananların anında yakalanması için sinsice yapılmış planları anlatmaktadır.

Gelelim şimdiye; facebookta duydugum kadarıyla e-mail adresinizi ve şifrenizi girerek contact listinizdeki tüm arkadaslarınızı facebooka davet edebilir yada arkadaslarınızı facebookta bulabilirmişsiniz.

Siz bana da e-mail adresiniz ve şifrenizi verin bende tüm arkadaslarınızı bulurum. Hatta onlara sizin adınızdan mesaj bile yazabilirim. Ya da onlara virus gönderebilirim. Tabiki sizin adınızdan. Bu iş aynen evinizin anahtarını hırsıza teslim etmek gibi birşey.

İnternethaber sitesinin haberine göre facebook üyelerinin kişisel bilgilerini reklam şirketlerine satacağını açıkladı. Düşünsenize sizin kimlik bilgilerinizi isteyen bir kimse çok rahat bir şekilde kullanabilcek demektir. Yani yakında adınızı sahte bir şirket kurulduğunu duyup mahkeme yollarını tutabilir daha sonra da kodesi boylayabilirsiniz. Tabiki siz hiçbir suç işlemeden.

Şimdiden facebookla ilgili davalar 1200'ü aşmış durumdadır. Tabiki bu rakam sadece Türkiye için geçerli. Sizin de bir kan davalınız ya da sizden nefret eden biri varsa yakında karşınıza çıkabilirler.

Uzun lafın kısası facebook'a üye iseniz her an başınız belaya girebilir. Benden sizi uyarması. Unutmadan facebooka üye olduğunuz anda üyeliğinizi silemiyorsunuz. Benden size tavsiye UYE DEĞILSENIZ UYE OLMAYIN. Üye iseniz malesef yapacak hiçbirşey yok.

 
Toplam blog
: 12
: 5668
Kayıt tarihi
: 20.07.06
 
 

1988 doğumluyum. Şu anda ÖSS'ye hazırlanmaktayım.....