Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '16

 
Kategori
Mizah
 

Facebook ve sanal alem yorum dünyası önyargıları

Facebook ve sanal alem yorum dünyası önyargıları
 

Sanal alemde özellikle de facebook ta sürekli olarak yorum yapan, yorum yapanlara tabiri caizse giydirmeye çalışan, birileri ile sanal alemde tartışa, laf sokan, ana avrat düz gidecek şekilde küfürler eden bir grup “sanal alem yorumcuları” ya da “sanal alem sinirlileri” vardır.

Bunlar iki gruptur. Bir grup sürekli olarak muhalefettir. İyi, kötü, güzel çirkin ne varsa her durumda ve her koşulda sürekli olarak birilerini eleştirir, yorum yapar, polemik yaratır. Karşı taraftan ters tepki geldiği anda da işi daha ileriye götürüp konuyu küfürlü söylemlere kadar götürürler. Bu tipler twitter gibi alemlerde ise tanımadığı kişilere sürekli olarak laf atar, olumsuz yorum yapar

İkinci grup ise işi gücü bırakıp facebook arkadaşlarının yaptığı paylaşımlara sürekli iyi kötü yorumlar yapar durur. Arkadaşı doğum yapar, hayırlı olsun mesajını doğum yapan kadının eşinden önce o atar, ya da kadının kocasını önce o kutlar. Çoğu zaman uzak arkadaş olsa da durum değişmez. Bu tipler facebook sanal aleminin en hızlı ve sektirmeden doğum günü kutlayanlarıdır aynı zamanda. Tüm facebook arkadaşlarının doğum günlerini sektirmeden kutlar, kutlayanları beğenir.

Facebook yorumcuları içinde bir grup vardır ki onlar gerçekten yorum ustalarıdır. İlk yorumu çalıştığı veya mesleği olduğu konuda paylaşım yapanlara yapar ki paylaşan paylaştığına ya da yorum yaptığına pişman olur. Küçük bir yoruma yarım sayfa yorum yapar. Eğer paylaşımcı bu yoruma yorumla karşılık verdiyse yanmış demektir. Yorum üzerine yorum yapar ve sen yorum yapmazsan seni kışkırtmak için “bilmediğin konuda paylaşım yapma arkadaşım” şeklinde kısa yorumlarda yazar.

Yorum ustaları arasında bir de siyasi yorumcular vardır. Bunlar arasında sağcı, solcu, muhafazakar, Türk, alevi, sünni, Çerkez şeklinde kimliğini her alanda ve mecrada açık eden insanlar vardır ki onlarla yorum yarışına girmek facebook’u kapatmaya kadar gidebilir. Solculukla ilgili bir yorum yaparsın. 68 kuşağından girerler Das Kapital’den çıkarlar. Milliyetçilikle ilgili bir yorum yaparsın. Orta Asya’dan girerler bozkurt selamı ile çıkarlar. Muhafazakarlıkla ilgili bir yorum yaparsın. Fatih Sultan Mehmet’ten girerler Abdülhamit’ten çıkarlar.

İyi ki facebook var. Yoksa benim aziz milletim çok sıkılırdı hayattan.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..