Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '14

 
Kategori
Pazarlama
 

Facebook video istatistiklerini daha detaylı gösteriyor.

Sosyal medyanın kralı Facebook her geçen gün yeni güncelleme yapıyor. Haber kaynağında algoritma güncellemesine giden Facebook videolara hergün daha çok ağırlık verdiğini erişimlerden belli ediyor. 

Facebook reklam türlerini geliştirmekle kalmayıp insanların daha çok videoya yönelmesini sağlayıp video reklamlara geçeceğinin zaten söylemişti. Video reklamlar için ilk etap video playerinin kalitesini arttırdı. HD video geçiş yapan Facebook 2.etap olarak videoların gösterimlerini daha fazla arttırarak ilerde alacağı video reklamları için zemin hazırlamış oldu. Güzel bir reklam stratejisi diyebiliriz.

Facebook bundan böyle videoların istatistiklerini daha detaylı bizlere sunuyor. Aşağıda gördüğünüz istatistiğe Facebook sayfanızın istatistikler bölümünden gönderiler kısmına ulaştığınızda içerikleriniz üstüne gelip gönderi detaylarını görebilirsiniz. Burada yeni bir özellik var. Detayların hemen yanında Video istatistikleri için ayrı bir bölüm görüyoruz. Burada videonun başından itibaren izlenme oranı mevcut. Benim 6.39 dakikalık videomun izlenme oranı 69.39% olduğunu gösteriyor. Yani bu 4 dakika 36 saniyeye karşılık geliyor bu da genel izlenme yüzdemizin videonun tamamının izlenmediğini gösteriyor.

Sağ tarafta videomuzun kaç kere 3 saniye boyunca izlendiği yazıyor. Ve altında kaç kez %95 in üstünde izlendiğinin istatistiğide veriliyor.

Facebook Video İstatistikleri

 
Toplam blog
: 7
: 111
Kayıt tarihi
: 01.01.14
 
 

Dijital pazarlama hakkında. ..