Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '14

 
Kategori
Pazarlama
 

Facebook yeni sayfa tasarımıyla ilgili bilinmesi gerekenler

Facebook yeni sayfa tasarımıyla ilgili bilinmesi gerekenler
 

Facebook Sayfa Tasarımı


Sosyal medya danışmanı Uğur Uğurcan'ın anlatımıyla ; Sosyal medya devi Facebook tasarımını her yıl değiştirmeye devam ediyor. Sayfalarıda unutmayan sosyal medya sitesi yeni tasarım için bütün sayfaları şimdiden yeni tasarıma geçirmiş durumda. 

Facebook yeni tasarımla göze daha hoş gelen bir sadelik yakalamış. İçerikler sağ tarafta olup sol tarafta sayfayı beğenen sayısı arkadaşlar , videolar,  fotoğraflar konumlandırılmış. İçerikler tek ekranda olunca daha da büyümüş. Bundan önce ki temada içerikler sağlı sollu aşağı tarafa karman çorman bir şekilde iniyordu. Şimdi tek bölümle göze daha basit gelen bir görüntü sağlamışlar.

Facebook Sayfa Tasarımı 2014

Facebook, sayfaları profil hesaplarına benzetmiş diyebiliriz. Sayfanın kapak fotoğrafının üstüne yeni gelen tasarımla beğen, takip ve mesaj butonları gelmiş. Kapak fotoğrafı tasarımı yaparken bu butonlara dikkat etmek gerekir.

Sayfanın sağ taraf üsttünde ise bu hafta yapılan sayfa beğenmeleri , gönderi erişimi ve okunmamış mesaj sayısı var. Bu butonların üzerine gelince açılır küçük bir kutu içinde o butonun bilgi erişimi önünüze gelmiş oluyor.  Facebook’un yepyeni tasarımlarıyla çıktığı andan itibaren konu açmaya devam edeceğimize benziyor :)

 
Toplam blog
: 7
: 111
Kayıt tarihi
: 01.01.14
 
 

Dijital pazarlama hakkında. ..