Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Facia ile çözüm..

Facia ile çözüm..
 

Ortadoğu ve Güney Asya'ya özgü geleneksel tütün içme aracı olan Nargile kültürü Osmanlılar zamanında İran'dan getirilmiş ve günümüzde Çemberlitaş cıvarında, benim de bir kaç kez oturduğum tarihi nostaljik mekanlarda geçmişi yaşatmaktadır..

İsrail'de 41 kişinin ölümü ile sonuçlanan ve Türkiye'nin yardım müdahelesiyle kontrol altına alınıp söndürülen orman yangını, bir çocuğun piknik alanında içmiş olduğu nargileden kaynaklandığı duyruldu..

Bu gelişme ile birlikte "Mavi Marmara" nedeniyle yaşanan Türkiye-İsrail gerginliğinin de sona ermesi yorumları yapılmaktadır..

Türkiye'nin yangın nedeniyle insani yaklaşımını çok güzel bulduğumu ifade ederken Erdoğan'ın politik söylemlerini seçim malzemesi olarak kullanması yönündeki tutumunu da eleştirmeden edemeyeceğim..

İki konunun birbiriyle karıştırılmamasını söyleyen Erdoğan, "Özür ve tazminat" taleplerini yinelemesi bana göre traji bir komedi'dir..

"Özür" talep etmek, zaten olayın başından itibaren trajikomik bir durumdur.. "İsrail özür dilemelidir" ne demek?

Bırakın kişiler arasındaki "özür dileme" talebini, ülkeler arasında koskocaman Türkiye Cumhuriyetinin özür talebinde bulunması gülünç değil de nedir?..

"Özür dileme talebi" diye bir şey var mı arkadaşlar?.. Özür talep edilmez benim bildiğim.. Özür dilenecek bir durum varsa (Kişi veya Ülke) gelir özürünü diler.!

Dönelim nargileye..

Bu orman yangını meselesi bana biraz "Uluslararası propagasyon olabilir" şeklinde burnuma kokular geliyor..

"Mavi marmara" olayı, Uluslararası masaya taşınmış malümünüz. Zira bir sonuç alınamamış bildiğiniz gibi..

Şimdi bir Polis müfettişi gibi sorgulayalım..İsrail kültüründe nargile kültürünün olmadığını biliyorum.. Bu bir. İkincisi, daha çok belli yaştaki insanların nostalji olsun diye kullandıkları nargile keyfinin genç yaştaki bir çocuğun tercih etmesi.. Üçüncüsü, nargile içimi daha çok otantik atmosferde tercih edilmesine rağmen orman içinde tercih edilmesi düşündürücü değil mi?

Ölümlerin bir hapishanenin boşaltılması esnasında gardiyanlardan ve gönüllü kurtarma ekiplerinden oluştuğu da gelen haberler arasında..

Uluslararası masalarda çözülemeyen sorunlar bazan facialarla çözümlenmek istenebilir mi? Yani bu yangın, iki ülke arasındaki gerginliği düzeltmek adına Uluslararası konjontür'ün yaptırımı olabilir mi acaba?

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..