Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Faiz lobisi

Faiz lobisi
 

Başbakanın adeta bir peygamber gibi olduğunu iddia eden bir gazeteci tarafından ortaya çıkan ve sonra bizzat Başbakan'ın ağzından duyuldu faiz lobisi.

Faiz lobisi dedikleri şey, küresel ölçekli tefecilik sistemi gibi bir şeydir.

Faiz lobisinin kapısından içeri adımını bir kez girdiğiniz zaman senetle borçlandırılıp geneleve satılanlardan zerre kadar farkı kalmaz.

Paranın akışkan niteliği nedeniyle tarih boyunca gezegenin en uygun iklime sahip yörelerinde konuşlanan faiz lobisinin en belirgin özelliği, sattığı para karşılığında aldığı bedelin sadece faizden ibaret olmamasıdır. Siyasi tavizler, kapitülsayonlar...

Yazarların köşe yazılarından, çeşitli açıklamalardan anladığım kadarıyla Akp'nin ipleri bunlara bağlı. Hükümetin ayakta kalabilmesi için sermaye oluşturuyorlar.

Faiz lobisi, Erbakan'ın Milli Görüş düşüncesiyle birlikte Türkiye'de yeşermiş bir tabirdir. İş dünyasının nötr ve olumlayıcı bir terim olarak kullandığı uluslararası sermaye teriminin karşı çaprazına Milli Görüş hareketince yerleştirilen bir nevi aşağılayıcı hakarettir. Türkiye'nin bütün sıkıntılarının temel müsebbibidir ve Milli Görüş terminolojisine göre dahili düşmanlar faiz lobisinin uşaklarıdır.

Bu anlam haritasında faiz lobisi, Akp'nin Milli Görüş geçmişine sahip bugünkü tabanı tarafından çok iyi bilinen ve kullanılan kod'dur. İronik olan durum, Akp hükümetlerinin faiz lobisinin bugün yeryüzünde bulup bulabileceği en sadık kişiler olmasıdır.

Eğer faiz lobisi dedikleri şey bütün desteğini çekerse herhangi bir hükümetten, o hükümet bir kağıt ev gibi darmaduman olur.

Başbakan'ın 6 haziran'ı 7 haziran'a bağlayan gece Yeşilköy'de kullandığı anlamıyla, faiz lobisi, olayların tarihi akışının hızlandığı Türkiye'de kendisini halen destekleyen dış güçlere verilmiş bir mesajdır, bir çağrıdır, bir yalvarıştır. şair burada dış destekçilerine an itibarıyla başlattığım iç çatışmada beni destekleyip desteklemeyeceğinizi bana bir an önce bildirin diye seslenmektedir.

Ya da kendi çapında bir blöf hareketide olabilir.

Özetle kardeşim,

Gezi parkı olaylarının üzerine yıkılması gereken bir şeyler vardı. Borsa çöktü falan dediler... Abarta abarta bir hal oldular...

Marjinaller, alkolikler, çapulculardan sonra Başbakanın yeni gözdesi olacak bu Faiz lobisi olacak gibi...

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..