Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '12

 
Kategori
Dünya
 

Fakir Halk Putin'e sahip çıktı

Fakir Halk Putin'e sahip çıktı
 

Fakirler ve Müslüman Ruslar Putin'e destek veriyor


Sosyal Medya'nın Kışkırttığı Zengin Ruslar ile Fakir Rus Halkı arasında Tercih Farkı Var

Rusya Federasyonu'da halk dondurucu soğuğa rağmen Putin'e destek yürüyüşü yaptı. Müslüman Rusların da büyük oranda destek verdiği Putin'e destek yürüyüşüne binlerce insan katıldı.

Rus burjuvasisinin Sosyal Medya ağları üzrinden organize olup Rusya'da Bahar nifak'ı çıkartmak için toplanacağı 4 ve 19 Şubattan çok daha önce Putin'e destek için Ekaterinburg'ta halk yürüdü. Yürüyüşe Rusya Federasyonunda bulunan Rusya Federasyonu müslümanlarının yoğun destek verdiği gözden kaçmıyor.

Putin, 2003'ten beri İslam ülkeleriyle kurduğu derin siyasal, kültürel ve askeri işbirlikleri sebebiyle hem içte hemde dışta daha güçlü konuma geldi.

Putin hangi ülkeyle antlaşma imzaladıysa o ülke Sosyal Medya ağlarıyla iç savaşa sürüklendi. Suudi Arabistan gibi son derece despotik, halkını ezen, izin almadan bir kentten bir başka kente gidemediğiniz, açık hava hapisanesi zulm ülkesinde ayaklanmamama ve asıl arap baharının gelmemesi kimsenin gözünden kaçmıyor. 

Suudi Arabistan Kralını bizzat İngiliz MI5 Ajanları korumaktadır. İngiltere'nin sanayi devrimi sonrasında şu anda ciddi bir üretimi olmayıpta ayakta kalmasının en önemli sebeplerinden biride, İngiliz himayesindeki Türk ve Fars düşmanı Suudi arabistan Kralı'nın, İngiltere'ye verdiği milyarlarca dolarlık rüşvettir. Hac ve petrol paralarının büyük bir miktarı da Londra'da bulunmaktadır.

İngiltere'nin sadık müttefiki Suud Kralı,  Britanya Kraliçesi ne derse onu harfiyyen yerine getirmektedir. Gazzeli çocuklara, Filistinli Yetimlere zerre kadar destek olmayan Kral, bizzat Filistin direnişinin baş düşmanıdır.

Suriye'de Esad muhaliflerine, Libya'da Kaddafi muhaliflerine, Mısır'da halk hareketine mali desteği vererek ülkelerin karıştırılmasında finansal baş aktör Suud Kralıdır.

Suudi Rejimi, uyguladığı geçmişten gelen Vahabist ve iğrenç politikalarla Türkiye'de arap düşmanlığının oluşmasının da ana kaynağını oluşturur. Zira geçmişte Hicaz demir yolunu yıkan da şimdiki Suudi Kralın ve Batının bir numaralı müttefiki Ürdün Kralı'nın dedeleridir. Ürdün Kralı'nın anneside Anglo saksondur. Irk zerre kada önemli değildirfakat Ürdün Kralının uyguladığı siyasete bakınca önemli olmaktadır. 

İşte bu bahar ortamında Suudlara ve ürdün Kralına birşey olmaması için özen göstermekte Batı.

Sosyal medya ağları oralarda ayaklanmaya izin vermemektedir, hatta ayaklanmaya ve bahar getirmeye kalkanları rejime jurnalleyip öldürtmektedir.

Şu anda Sosyal Medya ağları üzerinden Rusya Federasyonu'da şer odakları tıpkı Suriye'de ki gibi düğmeye bastı. Fakat başta Rusya Müslümanları olmak üzere (seçimlerde Putin'e %93 oranında destek verdiler) fakir Rus halkıda istikrarın devamı ve Putin için yürüdüler.

Putin'in karşısına çıkartılacak Devletbaşkan Adayı New Jersey basketbol takımının sahibi, 18 milyar dolarlık serveti yöneten Rusya'nın en zenginlerinden Mihael Prohov Batı'nın desteklediği biridir. Bu adam Liberal politikaları olan Batı siyasetini destekleyen biridir. Arkasında başta İngiltere vardır. 

Rus halkı martta Devlet Başkanlığı seçimlerini yapacak. Fakat hiç kuşku yokki Sosyal medya üzerinden sesini çoğaltan zengin ruslar ve 20 yıl önce büyük havuzlarda topluca vaftiz edilmiş olan Protestanlaşan ruslar kesinlikle Prohov'a destek verecekler. Ama kaybedecekler, zira Rusya Federasyonu'nda halkın ezici çoğunluğu ve 30 Milyonluk Müslüman seçmende Putin'in ve istikrarın destekçisi.

Bununla beraber Putin seçimi kazansa bile bu zengin Burjuvalar asla memnun olmayıp Sosyal Medya kışkırtmalarıyla ayaklanma başlatmaya kalkmaları muhtemel. 

Batı'nın yapmaya çalıştığı şey, Ortadoğu'da Suriye ve İran üzerinden (Yemende ayaklanma başlatılıp  Rusya Etkisinin bitirilmesi gibi), gücünü ortaya koyan Putin'in bitirilmesi ve istedikleri gibi Filistin'de katliamları bu Baharların arkasından tekrar başlatmak, zira Netenyahu Arap Baharı devam ederken "Gazze katliamı" stratejik hata olacağı için asla Gazze ve Batı Şeriada katliama başlayamamanın üzüntüsü içinde.

Umarım İsrail'de aklı selim adamlar göreve gelir. Umarım Batı istediği atı Sosyal Medya ile oynatamaz hale gelir. İslam coğrafyasının tercihleri son derece önemli. 

Bir de şu soruları sormak lazım.

Tunus'ta, Libya'da, Suriye ve Yemen'de yıllardan beri aynı liderler varken ve Batı hiçbirşey yapmazken birden noldu?

Bu baharın suni olduğunu yukarıda Suudi Arabistan örneğiyle açıkladım. Bu ülkeler, Rusya ile son dönemde imzaladıkları savunma ve işbirliği antlaşmaları yüzünden Bahar nezlesine tutuldular.

Şimdi Domuz gribini Rusya'ya sokup Suriye ve İran'ın işini daha rahat bitirip sonra Filistin ve Türkiye'ye sıra gelecek, IMKB'de ki sermayelerini çekip Türk ekonomisine darbe üstüne darbe indirerek hoşnutsuz kitleleri Sosyal Medya ile ayaklandırıp Güney Doğu'da bir Kürdistan'ı mutlaka kurup kendilerine bağlayacaklar.

Amaçları Lozan Antlaşması 100. Yılını doldurmadan 2023 te ülkeyi bölüp, Güney doğudaki tüm maden ve petrol'e kendi şirketleri aracılığı ile konmak istemekteler. 2023'ten sonra Türkiye'yi asla bölemezler, bunu iyi biliyorlar, Lozan'da verdiğimiz taahütler gereği 100 dolduğunda kendi Petrolümüzü ihtiyacımızın %10' kadar olan kısıtlama bitecek ve hepsini çıkartabileceğiz. Bu petrol çıkarsa Türkiye parçalanmaz, ama o gün geldiğinde Amerika ve İsrail'i maşa olarak kullanan İngiltere Stratejisi yeni oyunlar oynayacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. 

Grip salgını bizede sıçramadan önce bölgede oynanan satranç oyunlarının 2-3 hamle sonrasını değil 20-30 hatta 50 hamle sonrasını görerek strateji üretilmesi gerek. İlerde dost olanlar sonra düşman, düşman olanlar sonra dost olabilir. Buna göre Türkiye stratejisini iyi belirlemelidir. Bu statejilerin belirlenmesinde ve uygulanmasında şu anda Dünya'nın değişik bölgelerinde Türkçe konuşan çocuklara iyi sahip çıkılması gerek.

Türkiye'nin Ortadoğu'da güçlü, sürdürülebilir Batı 'desteğini alması BATI'nın düşmanları olan ama bizim düşmanımız olmayan Rusya Federasyonu (Putin) ve İran'ın sürekli ve dengede bir güce sahip olmasından geçer. Bu denge bozulursa başata Filistin halkı zarar görür sonra tüm Ortadoğu ve biz görürüz.

Diğer önemli konuda bu sağlandığı sürece Amerika'da Demokratlar her zaman Cumhuriyetçilere karşı zafer kazanırlar ve Dünya kendisini daha fazla dengede bulur.

Filistin de daha az kan dökülür.

İslam coğrafyasının iki seçeneği var, ya gözünü açıp kendi kaderini kendisi belirleyeceklar ya da Kuran'da hiç bahsedilmesede bir kurtarıcının sürekli gelmesini bekleye bekleye kıyameti seyredecekler.

Kuran'ın amacı her müslamanın örnek aldığı Peygamberiyle "Muhammedleşmesini" sağlamaktır, Kemal Sunal filmlerindeki Salak Osman türü kurtarıcı olarak birilerini bekletmek değil.

Rusya Müslümanları akıllı tercih yapmakta. 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..