Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Fakirler için fakirlikten de kötü olan şey kendi durumlarını anlayacak bilgiden yoksun olmalarıdır

Fakirler için fakirlikten de kötü olan şey kendi durumlarını anlayacak bilgiden yoksun olmalarıdır
 

İnsanların fakirliğine, yoksulluğuna üzülüyoruz elbette; ama durumlarını bilmemeleri, neden fakir olduklarını ve bu fakirlikten nasıl kurtulacaklarını düşünmemeleri bizleri daha fazla üzüyor.

Birileri onları yoksul bırakmış olabilir yahut da çalışmamış, tembel tembel yattıkları için fakir kalmış olabilirler. Hatta belki Allah böyle takdir etmiştir.

Fakirlerin cebine para koymak yerine beyinlerine bir dirhem akıl koymayı hep düşünmüşümdür.

Fakirlere davranışımız yanlıştır. Onlara acıyıp sempati duymamız kendilerini değerli görüp durumlarını kabul etmelerine neden olmuştur. Bence onları aşağılasaydık daha çok işe yarardı.

Din ve devlet artı millet (fakirlere yardım edip sadaka verenler) biz hepimiz ülkede fakirliğin ortadan kalkmaması için elimizden geleni yaptık doğrusu.

Ben her zaman dindeki zekât konusunda ihtiyatlı olmuşumdur. Allah, hiç kullarımın yarısı diğer yarısına bakacak der mi?

Devletin yardım ettiklerine oy kullandırtma bakalım, devlet o zaman yardım ediyor mu?

Ve kusura bakmasınlar merhamet salakları bu ülkede 10 milyon kişiyi asalak yaptılar. Kardeşim sen kafayı mı yedin; sağlam adama para verilir mi?

Bu şartlarda fakirlerin durumlarının düzelmesi mümkün değil. Sorunları kendileriyle sınırlı olsa eyvallah; ne halleri varsa görsünler dersin. Sayıları 20 milyonun üzerinde olunca bizler de etkileniyoruz. Komşu oluyoruz, çocuklarımızla çocukları aynı okulda okuyor, aynı işyerinde çalışıyoruz, kızını oğlumuza alıyor hatta kızımızı oğluna veriyoruz… Böylece fakirlerin sorunları bizim sorunlarımız oluyor.

Ama adamların umurunda değil; aç yatıp bizi üzüyorlar. İnek değil ki alıp besleyesin. Hem 20 milyon neyle doyar kardeşim! Adam kör cahil. Yobazın elinde de yeşil kitap. Bir üfürüyor: “Fakirlik Allah’tandır” Allah’tan gelene nolur? Katlanılır. İşte bir fakirin hinzibillah fakir kalmasının yegâne nedeni.

Fakir, fakir olmasının bazılarının işine geldiğini bilmiyor. Fakir demek yardım eden partiye bedava oy demek. Boğaz tokluğuna çalıştıracağınız işçi demek. Elinden ekmeğini alacağınız gariban demek. Fakir demek sadece bir şeref/onur karşılığında ülkenizi kanı canı pahasına koruyacak asker demek.

Fakir tek kendisi olsa ölsün gitsin dersin. Ama fakir geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin annesi/ya da babası. Fakir kötüyse çocukları iyi olabilir mi?

Sevgili halkım, içinizde 100 yaşında olan var mı? 100 yıldır bu memlekette fakirliğin ortadan kaldırılması için ciddi bir çalışma yapıldığını gördünüz mü? Ağalar beylere ve demokrasi havarilerine göre ülkede fakir bir kesimin olması gereklidir; tıpkı işsizlik, enflasyon, terör vs. olması gerektiği gibi. Ki bunlarla mücadele ettiklerini söyleyerek sizleri, bizleri kandırabilsinler.

Şimdi bu yazıyı okuyanlar işte bir yazıyı okumuş oluyorlar. Fikirlerinde, düşüncelerinde değişme olmuyor. Tabii ki bunun sonucu olarak Türkiye’deki fakirlerin sayısında da değişme olmuyor. Oysa biz insanlarımız okusun diye değil yüreklerinde, vicdanlarında bir ateş yansın diye yazıyoruz. Fakirler durumlarından memnunlar; ben hiç ağlayan fakir görmedim. İnsanlar fakirleri ve fakirliği seviyorlar; Allah onları dünyada çektikleri nedeniyle cennetine koyacakmış.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..