Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Fala inanma, falsız da kalma!...

İnsanoğlu yüzyıllardan beri kahinleri, falcıları çok sevmiş, bugün ve yarın ne olacağını merak etmiş, daima gizemli olayları ve geleceği öğrenmek istemişlerdir. Bazı toplumlarda büyücü ve kahinlerden nefret edilmiş ve ölümle cezalandırılmış. Veya o kişi hakkında söylentiler çıkarılarak, feci bir şekilde öldürerek infaz edilmiştir. Şanssızlığı olan kişilere halk arasında “falanca yerdeki cinci hocaya bir uğra seni bir efsunlasın!...”Adam da biraz saf görünüyorsa.”Gerçekten o hoca benim derdime derman olabilir mi?.”Diyor.

Yıldıznameye bakan kişilerin evleri kalabalıktan geçilmiyor. Sabahtan akşama kadar sıra bekliyorlar. Birde televizyonlarda “Tarot falı” furyası başladı. Telefonla arıyor ve dakikalarca bekliyorsunuz. Telefonlarınız para yazıyor. Ayrıca bu kişilerin büroları ve internette siteleri de var. Kentlerde ve büyük metropollerde bu işi yapanların isimleri modernleşmiş “medyum” olmuş. Bir dönem Medyum Memiş ve Medyum Keto ünlü medyumlardı.

Sokak aralarında, parklar da, fuarlar da fal bakan kadınları görebilirsiniz.”Hanım abla!... Bey abiciğim!... Bir falınıza bakayım!... Bir dakika sürmez. Neyse halin çıksın falin...” “Hangisine bakayım. El falınıza mı?... Bakla falınıza mı?... Bu falcılar ısrarcı da olurdu. Bir süre peşinizi bırakmazdı. El falı ve bakla falına bakan kişiler çok para istemezlerdi. ”Ne verirsen abi!... Gönlünden ne koparsa!.. Modern medyumlar veya bu işin ticaretini yapanların ücret tarifesi de var. Bazıları maliye ye kayıt da yaptırmış. Hem para kazanıyor, hem de vergisini ödüyor. Bir anda zengin oluyorlar.

Gazetelerde medyum haberleri. Ünlü medyumlar 2010 yılında hangi olaylar olacak, kimlerin yıldızı parlayacak? Seçimleri hangi parti kazanacak? Açıklıyorlar. Bu haberler manşetten veriliyor. Ne demişler “söyle halin çıksın falin!...” Çoğu insanda falcıların söylediklerinin doğru olduğuna inanıyorlar. Örnek de veriyorlar, anlatıyorlar. Kahve falı daha yaygın. Temmuz'un 3.haftası Alaşehir’e gitmiştik... Sabah kahvaltıdan sonra kahvelerimizi içtik. Bacanağın kızı ”Enişte kahvelerimizi içtik. Kahve falına da sen bakarsın. Daha önce iki defa kahve falıma bakmıştın. Söylediklerinin hepsi çıktı.” Üzerimde bir halsizlik vardı. Havada çok sıcak.”Göreve başladın. Çocuklarınız da oldu. Beyin de çalışıyor. Daha ne istiyorsunuz. Sizin falınız zaten çıkmış.” Dedim. İki defa fala baktık, adımız falcı oldu. Bilhassa bayanlar kahve falına baktırmayı çok seviyorlar. Falcıda ”Bir kısmetin var. Üç vakte kadar bu kısmet eline geceçek, üç gün mü desem, üç ay mı desem. Üç günde olabilir, üç ayda olabilir.” Konuşmalar bitince fal bakan kişiye teşekkür edilir. Sonunda “Fala inanmayın, falsız kalmayın.”denilir.

Avrupa da 1500 yıllarda yaşayan Dr.Nostramus’u bütün dünya kehanetleriyle tanıyor ”Nostramus’un kehanetleri ” isimli kitabı bizde ve birçok ülkede yayınlandı. Kehanetlerinin çoğunun gerçekleştiği iddia edilmektedir. Birde büyücüler kara büyü yaparsa o kişi bir daha iflah olmazmış. Büyüyü bozdurabilirse kurtulabilirmiş. Medyumların bu işten milyarlar kazandıkları biliniyor. Türkçe sözlükte fal: “Güya bazı şeylere bakıp gelecekten haber veren kişi.” olarak tanımlanmış. İşimiz falcılara ve kahinlere mi kaldı?... İnsanlar iyilik yapsalar, kötülük peşinde koşmasalar. Falcılara ve büyücülere gerek kalır mıydı?. Ne dersiniz sevgili okurlar!..... Günlerinizin sağlıklı ve mutlu geçmesi dileğiyle hoşça kalın!.... Ahmet Demir

 
Toplam blog
: 58
: 809
Kayıt tarihi
: 09.10.10
 
 

Şiir ve makaleler yazıyorum. Yazılarım Salihli Sektör Gazetesinde yayınlanıyor. ..