Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '16

 
Kategori
TV Programları
 

Familya dizisine büyük tepki var!

Familya dizisine büyük tepki var!
 

Ülkemizdeki dizi sektörünün garip bir yol izleme anlayışı var. Kendisine gerekli olan şeyin reyting ve sosyal medya gücü olduğunun bilincinde olan yapımcılar, bu gereksinim üzerinden hareket ediyor ve ne olursa olsun izlenmek istiyorlar. Ancak bu ''ne olursa olsun izlenmek isteme'' durumu bazen başa iş açabiliyor, ters tepebiliyor. Bu durumun bir benzerini dün gece FOX ekranlarında yayınlanan Familya isimli dizide canlı canlı gördük.

Başrollerinde Uğur Yücel, Güven Kıraç, Burcu Tosun, Bülent Emin Parlak, Erkan Kolçak Köstendil, Aybüke Pusat ve Şükran Ovalı gibi isimlerin bulunduğu dizinin dün gece yayınlanan 3.bölümünde sosyal medyayı ayağa kaldıran bir ''yanlış'' yapıldı. Diziyi izleyenler bilir, dizinin içerisinde ciddi bir Beşiktaşlılık tavrı söz konusu. Bu durum birçok Beşiktaş taraftarını da hoşnut edince dizinin sahneleri daha da dikkatle izlenir oldu. Ancak bu Beşiktaşlılık halinin tatlılığına ve naifliğe ters düşecek bir sahne ile karşı karşıya kalmak olayın bütün büyüsünü bozdu.

Dizide ''r'' ve ''l'' harflerini söyleme konusunda sıkıntı yaşayan bir arkadaş ile canlı yayında röportaj yapıldı. Ne hikmetse bu arkadaş tuttuğu takım sorulduğunda ''Fenevbahçe'' ya da ''Feneybahçe'' türünden bir cevap verdi. Bu cevabın ardından Şükran Ovalı'nın canlandırdığı karakter bu yanlış vurgulama durumunu ''alaycı bir şekilde'' yeniden tonlayınca ortalık karıştı.

Bu olayın ardından birçok Fenerli taraftarın dizi ile ilgili boykot çağrısı yaptığını, FOX'un telefonlarını kilitlediğini, Şükran Ovalı ve dizinin senaristi olan Uğraş Güneş başta olmak üzere diziye ait birçok twitter hesabını mention yağmuruna tuttuklarını gördük. Haksızlar mı? Kesinlikle haklılar.

Çünkü olayın art niyet koktuğu ve gereksiz bir gönderme içerdiğini görmemek mümkün değil. Ulan İstanbul dizisindeki performansı ile gönderme konusunda Leyla ile Mecnun'u hatırlatan Uğraş Güneş'in bu tür bir seçim yapmasının ne kadar pahalıya patladığını görüyoruz.

Bu durum yalnızca Fenerbahçe ile ilgili de değil. Aynı şey Beşiktaş ve Galatasaray ile ilgili de olsa aynı tepki olurdu emin olun. Çünkü bizde bu böyle. Maalesef ki böyle.

Hatırlarsanız Show TV'de bir ara Salih Kuşu diye bir dizi vardı. Hani Levent Ülgen başrolündeydi de 2 farklı rolü canlandırıyordu. Bu rollerden bir tanesi diğerinin ofisindeki Galatasaray bayrağını çöpe atmış ve o zaman da ortalık karışmıştı. Ki bu tepkinin ardından gönül almak için türlü şaklabanlıklar yapılmış ancak dizi 2-3 bölüm sonra bitmişti.

İşte durum bununla aynı. O ne kadar ayıpsa bu da o kadar ayıp.

Ki geçtiğimiz hafta zirveye yükselen dizi bu hafta TOTAL'de 17. , AB'de 7. ve ABC'de 8.olabilmiş. Bu olayın ardından haftaya düşüş daha da artabilir.

Ucuz taraftarlık numaralarının ve bir kitlenin desteğini alma çabasının nelere yol açtığını sizlerde görüyorsunuz. Kaçınılmaz son yaklaşıyor sanırım. 



 

ANIL KOLDAŞ

 

NOT: Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..