Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Fanatizm

Fanatizm
 

Merhaba,

Bu ilk yazımda geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşadığımız futbol fanatizmine deyinmek istiyorum. Ülkemizin yüzyıllık iki büyük takımı maç yapıyorlar, milyonların gözü önünde çok çirkin görüntüler sergiliyorlar.

Oysaki 100 yıllık bu iki asırlık çınar defalarca kendi aralarında maç yapmış sonunda biri kazanmıştır, aralarındaki müsakabanın bir spor olduğunu düşünerek, sahada rakip dışarda ebedi dost olmuşlardır.

Bize anlatırlar tv.gazeteden eski sporcu ve o günleri yaşayanlar anlatır. Fenerbahçe Galatasaray maçlarını, aynı takım taraftarı yan yana kol kola izlermiş güle eğlene, şimdi bırakın yan yana izlemeyi ayrı ayrıda izleyemiyorlar aralarında demir bariyerler polis kordonu olacak yinede olmuyor. 5000 polis görev yapıyor yinede olmuyor.

Bu fanatizim nereye kadar gidecek, Fenerbahçe olmadan Galatasaray olmaz, Galatasaray olmadan fenerbahçe olmaz. Bu şiddet geçtiğimiz günlerde seyirciyi geçip sahadaki futbolculara kadar indi. Dışarda bir biriyle dost abi kardeş olan sporcular sahada birbirlerine kinlenmiş bir şekilde düşmanca saldırıyorlar.

Spor bu olmamalıdır neler bizleri bu duruma getirdi bence yetkililer özellikle bunun üzerinde durmalıdır yoksa gidişat hiç iç açıcı değil, böyle giderse ölümler olacaktır.

Geçen gün tv'de fb, gs dostluğuna bir örnek verildi. Eskiden fb, gs futbol takımları birbirleri ile maç yapmadan önce aynı otelde kalıyorlarmış, düşünebiliyor musunuz aynı otelde. Ali samiyen gs kurucusu gece otele girmiş bir bakmışki fb li 4 futbolcu geç saatde kağıt oynuyorlar hemen azarlayarak yarın sizin maçınız var çabuk odanıza demiş.

Futbulcuları odasına göndermiş, bu durumu fb'li yöneticilere maç sonuna kadar söylememiş, söylememe nedeni ise, ben bu futbolcuların kağıt oynadığını sizlere söyleseydim kadro dışı bırakırdınız bu durumda bizim rakibimiz önemli oyuncularını kaybedecekdi sahada eşit olmalıyız haksızlık olmamalıydı bu yüzden maç sonu söylüyorum demiş.

Şu centilmenlik rakibe saygı durumuna bakın birde şimdiki duruma bakın, Bizler eski dost centilmen sporcu yönetici taraftarları görmek bu sportmen ortamda futbol izlemek istiyoruz.

İnşallah böyleri günleri görürüz,

Sevgi ve saygılarımla

 
Toplam blog
: 3
: 11176
Kayıt tarihi
: 20.04.09
 
 

Merhaba, 1980 mart doğumluyum, Özel bir şirketde yönetici olarak çalışıyorum. İşimde 17 yıllık te..