Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '10

 
Kategori
Dünya
 

Fantazi peşinde koşan Bakan'a haddini bildirmek...

Fantazi peşinde koşan Bakan'a haddini bildirmek...
 

Bulgar Bakan'ın açıklamaları iki ülke ilişkilerini zedelemedi.


Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’ın Yurtdışındaki Bulgarlardan Sorumlu Devlet Bakanı Bojidar Dimitrov, 1913 ‘ten sonra Türkiye’den göç eden Bulgarların Türkiye’de bırakmak zorunda kaldıkları mal ve mülkleri için 20 milyar dolara yakın tazminat isteyeceğini açıklamıştı.

Bakan, tazminatın ödenmemesi halinde Türkiye’nin AB üyeliğini bloke edecekleri iddiasında bulunmuştu.

Hemen ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan’ın sağcı hükümetini: “Türk-Bulgar dostluğunun devam etmesi her iki ülkenin yararınadır. O dostluğu zedeleyecek açıklamalardan kaçınılmakta büyük bir fayda bulunmaktadır” şeklindeki açıklamasıyla uyardı.

Davutoğlu’nun bu sert çıkışından sonra da Bulgaristan Başbakan’ı da, Bakanını çok sert bir dille uyararak, görevden almakla tehdit etmiş.

Başbakan Boyko Borisov, özel bir televizyona yaptığı açıklamada, bu konuda hiçbir resmi girişimin bulunmadığını belirterek, “Ne hükümetin, ne de meclisin böyle bir kararı yok. Dimitrov kişisel yorumlar yapıp bizi güç duruma düşürdü” demiş. Bir daha bu tarz sorunlar çıkarması halinde de görevden alacağını ifade etmiş.

Bulgar Bakan’ın fütursuzcu sarf ettiği 10 sıfırlı başlık parası misali dayanaksız fantazisi, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın tepkisi ve Bulgar Başbakan’ın sağduyulu yaklaşımı sonucu elinde patlamıştır. Koltuğu dahi tehlikeye giren Bakan’ın yaptığı açıklamadan duymuş olacağı pişmaniyeti tahmin etmek güç değildir.

Eee ne demiş büyükler;

“Bin düşün, bir söyle”

Saygılar.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..