Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '16

 
Kategori
Dünya
 

Fareli köyün Trumpetçisi

Fareli köyün Trumpetçisi
 

TURUMP


ABD de yaşayan bir arkadaşım zaman bulmuş, çıkmış gelmiş memleketine. Oturup sohbet etme imkanımız da oldu. Konu ister istemez ABD’ ye, oradaki siyasete, yaklaşan başkanlık seçimlerine geldi. Donald Bey' in söylemlerini sordum, ne ayak bu adam derdi ne diye?
 
Boşver dedi. Bunların hepsi böyle. Aynı Türkiye’deki gibi yürüyor bu işler, abartacak bir şey yok. Adam ve çevresindekiler seçim stratejilerini bu şekilde kurmuşlar, gayet tabi ki seçmenin nabzına göre konuşacaklar. Sen bunların hiç birinde tutarlılık arama. İnan ki Amerikan halkı çok cahil ve saf. Esas mesele devletin stratejisi. Kim gelirse gelsin, Amerikan devlet çıkarlarının dışına çıkamaz, söylem de yapamaz... Bu gün öyle fanatik söylemler yapar ki sanırsın kıyametler kopuyor, yarın da bakarsın; Latin Amerikalı, Arap, Zenci, Müslüman, Cizvit, ya da Hindu oluverir. ''HER ŞEY BAŞKANLIK İÇİN. ' Dondan dona girer bunlar... Bakmışsın Kilise açar, bakmışsın Cami kurar.
 
Burada da öyle olmuyor mu... Daha dün Zerdüşt olan, bakmışsın CUMA  namazına gitmiş. ''Dün dündür. Bu gün, bu gündür'' İşte; bütün mesele bu. Tek farkla: Türkiye’de uzun soluklu bir devlet stratejisi kurulmamış olması. Karar verilemiyor bir türlü ne olunacağına. Sömürge mi olacaksın, sömürgeci mi, Osmanlı mı olacaksın, Selçuklu mu, Avrupalı mı olacaksın, Asyalı mı, kapitalist mi olacaksın sosyalist mi? Fakat adamlar oturtmuş sistemi A-ME-Rİ-KAN ve Amerikalı... Sende oturt sistemini bak nasıl oluyor !!!  
 
Velhasılı; Sen inanma da, kim inanırsa inansın. Bırak adam nasıl istiyorsa öyle çalsın TURUMPetini. Aksi taktirde; Birileri uzaktan TURUMPet çalar, bizleri BAYAR (!)
Köyün kanalizasyon fareleri de ; buna kanar.
 
Gerçekten çok BIDEN!(nız) çoook.
 
Toplam blog
: 33
: 905
Kayıt tarihi
: 18.02.16
 
 

Güncel, analizler, komplo teorileri, tarih, siyaset, magazin, kısa notlar, hikayeler, eleştiriler..