Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Farket Birlikte Yaşama Kültürünü

Farket Birlikte Yaşama Kültürünü
 

salih arıkan


İyi Çalışmalar. Ben Salih Arıkan Türkiye Beyazay Derneği İzmir şube başkanıyım. Bir yıla yakın İzmir'de Başak fm'de engel tanımayanlar diye bir radyo programı hazırlayıp sundum. Çeşitli radyo ve TV'lerde konuk olarak engellilerle ilgili politikalar derneğimiz çalışmaları ve farkındalıkla ilgili konuşmalar yaptım. Şu an genel başkanımız Lokman Ayvanın hazırlayıp sunduğu Aşmak için programında engelli haberleri köşem var. Birçok gazetede yazılarım röportajlarım yayınlandı. Blog ve sosyal medya yazarıyım. Okullar yurtlar ve farklı derneklerde farkındalık seminerleri vermekteyim.

Şimdi amacım farklı Radyolarda ve TV'lerde konuşmalar yapmak. Amacım ne.Toplum engelliyi tanımıyor. Nasıl davranacağını bilmiyor. Engellilerle ilgili yasalar var. Ama uygulayıcılar tanımamaktan kaynaklı yanlış tutum ve davranışlar içinde. Engellilerin eğitim rehabilitasyon ve sosyal hayata katılım istihdam sorunları var. Engelli istismarı. Bazı engelliler ve yakınları sorunları çözmek yerine onlar üzerinden rant elde etmeyi tercih ediyor. Toplum engelli komşu istemiyor. Engelli çalışan istemiyor. Ön yargılar ilişkilerde belirleyici oluyor.

Elbette bu sorunlar konuşmakla çözülecek değildir. Konuşmak farkında lığı sağlayacak. Asıl çözüm birlikte yaşama kültürünü artırmaktır.

Engelli taklidi yaparak bizi anlamak mümkün değildir. Birlikte film seyretmek çay içip sohbet etmek kitap tartışmaları ve farklı etkinliklerle birbirimizi tanıyabilir anlayabiliriz. Ama bu gerçeğin farkında olunması gerekir.

Teklifimiz nedir. Kurumunuza gelir konuşabiliriz. Yâda telefon bağlantısı yapabiliriz. Yâda size biz kayıt hazırlayıp gönderebiliriz. Biz hepsine varız toplumu değiştirmek ve gelecek yarınları oluşturmak elimizde

Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

Arkadaşlar Youtube kanalımıza abone olmanızı ve Çalışmalarımızı İzleyerek Çevrenizle Paylaşıp Tanıtmanızı rica ederiz.

https://www.youtube.com/beyazayizmir

https://www.youtube.com/playlist?list=PLxl9hJG-_A9y1GarC8cDkGa1Wgy2XwcxT&disable_polymer=true

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..