Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

Farkında olmak bu kadar zor mu?

Herkes son zamanlarda yapılan anketten haberdardır. AKP'nin oylarında ki dalgalı kur modeli artış ve azalışlar inanılmaz.

İnsanlarımız nasıl olur da taraftar olmadıkları bir konuda tepki olarak oylarını çekmelerinin hemen ardından, AKP de yaşanan kapatılma, cumhurbaşkanlığı gibi konularda direkt ¨arkandayız merak etme¨ mantığına bürünüp o tepkilerini nasıl unuturlar.

Oysa bizim oy artışlarımız işsizliğin azalması ile olmalı, tersanelerde ki işçilerin sadece hepsi 88 ytl olan tüm ekipmanının alımını zorunlu hale getiren yasayı kabul edince olmalı, tüm ormanlar yanarken orada imarı mümkün kılan yasaların önüne dikilince olmalı, doldurma alanlara tesis yapmayı kabul etmeyince olmalı, haber vermeden şehirlere arsenikli suları insanları denek gibi görüp içirmedikleri zaman olmalı, bağımsızlık için yıllarca savaşılmışken her yeri özelleştirip herkese bel bağlamadığımız zaman olmalı, üsluplarında kabalığı barındırmadıklarında olmalı, ¨Atatürk devrimleri toplumda travma yaratmıştır.¨ diyen kişileri bünyelerinde barındırmadıklarında olmalı, laik üniversitelerimize türbanı alet edip yobazlığı sokmak istemedikleri zaman olmalı, kadınlar gününde tüm dünya çok güzel mesajlar verirken ¨en az 3 çoçuk¨ diye dalga geçmedikleri zaman olmalı, tüm ülke keneye sayısız kurban verirken gittikleri tatil beldelerini ilaçlatmadıkları zaman olmalı, tüm dünyada tek bizim sahip olduğumuz 23 Nisan Çocuk bayramında küçücük çocuklarımıza kara çarşaflar giydirilmediği zaman olmalı.

Bu ülke yıllardır bunlarla karşılaştı. Zamanında 19 Mayıs kutlamalarında gençlerimizin giydiği kıyafetler sakıncalı bulundu ve saldırılara uğradılar.

Kapatıldılar, bu ve bunun gibi birçok madde yüzünden ama düşünmek, irdelemekten ziyade ben ezilenin yanındayım gibi son derece kendine ve ülkesine zarar bir düşünceyle halkımız daha da destekledi ve gene geldiler.

Bu mantıktan bir anca uzaklaşılmalı. Herkesin aynı görüşte olması beklenemez, bu mümkün değil.

Sadece yapmak gereken hakettikleri zaman, bize ve çocuklarımıza yaşayacak bizim olan birşeyler bıraktıkları zaman, insanları kapalı veya açık diye bölmeye çalışmadıkları zaman oy verelim. Oy, bizim en güzel sesimizi duyurabiliceğimiz ve kendimizi ifade edeceğimiz araçtır. Onu duygu sömürelerine kaptırıp elimizden kaçırmayalım.

Bize insanca, saygıyla, ayrım yapmaksızın davranan, laik, ülkesine bağlı parti ve bireyleri destekleyelim.

Sessiz ve kararsız kalmayalım.

 
Toplam blog
: 3
: 1108
Kayıt tarihi
: 01.07.08
 
 

1986'da Kırklareli'nde doğdum. Oradan İstanbul'a. 10 küsur senenin sonunda da üniversite vesilesiyle..