Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '12

 
Kategori
Dünya
 

Farkındalık

Obama'nın seçim sonuçlarından hemen sonra yaptığı teşekkür konuşmasını bizim sabah kuşağına denk gelen saatlerde yayınlanmaya başladığında izledim.  Muzaffer başkan tüm dünyaca heyecanla beklenen konuşmasına ailesiyle beraber ve onlara teşekkür ederek güzel bir sevgi gösterisiyle başladı.

Elbette konunun üstadı yorumcular, konuyla ilgili-ilgisiz herkes böylesi önemli bir seçim hakkında görüşlerini belirteceklerdir. Oysa ben Obama'nın teşekkür konuşmasına bakarak onu bu ikinci zafere götüren politika ve mantıksal ipuçlarına değinmek istiyorum.

Mesela; "Bizi bir arada tutan şey sadece telnolojimiz, inovasyon başarılarımız, kültürümüz veya üniversitelerimiz değildir" dedi ve ekledi:  "çeşitliliğimizdir".  Farklılıklardan güç aldığını, bunların ülkesini zenginleştirdiğini belirtti.  

Yine rakibi vali Romney'den de teşekkür konuşmasının başlarında kısaca bahsederek başarılı bir bürokrat olduğunu ve kampanyasını da başarılı bulduğunu söyledi.  Zaten seçim kampanyaları sırasında da hiç bir tarafın pek öyle karşı tarafa yüklenen, açık arayan yada kötü eleştiren tutumu gözlemlenmemişti.

Teşekkür konuşmasının bir yerinde Amerika'nın özgürlükler ülkesi olduğunu bir kez daha vurgularcasına "şu anda dünyanın başka yerlerinde fikirlerini söyleyememekten dolayı sıkıntıda insanlar olduğunu" belirtmesi de gerçekten önemli ve örnek alınası kısmıydı konuşmasının.

Tüm dünya ülkelerine örnek olması dileğiyle...

 
Toplam blog
: 17
: 180
Kayıt tarihi
: 02.11.12
 
 

Turizm eğitimini tamamladıktan sonra lojistik, eğitim, otomotiv gibi değişen sektörlerde çalıştım..