Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '09

 
Kategori
Öykü
 

Farklı bir başlangıç

Farklı bir başlangıç
 

Farklı Bir Başlangıç

Seda o gün ilk defa bir işte çalışmaya başlayacağı için heyecanlıydı. Annesinin çalıştığı şirkette farklı bir departmanda başıyordu işe. İlk gün nasıl geçecek, işleri kolay öğrenebilecek mi gibi kaygılar taşıyordu...

Aynı işi yapan Onur işten çıkarıldığı için Seda işe alınmıştı ve işi, kıza işten çıkarılan genç öğretecekti. Aslında bu durum ikisi için de zordu. Çünkü Seda, Onur çıkarıldığı için tedirgindi nedeni bilmese de ve işi onun öğretmesi kötü olmuştu. Onur için ise yerine alınan kişiye iş öğretmek zor olacaktı. Yöneticilere olan kızgınlığını Seda'ya yansıtmamalıydı, onun bir suçu yoktu ki ne de olsa...

Seda şirkete geldiğinde ortada çok fazla kimse yoktu, beklemeye başladı. Biraz sonra Onur geldi. Seda, Onur olabileceği yönünde tahminde bulundu ve gülümseyerek:

"Günaydın" dedi.

Onur sadece kafasıyla yanıtladı bu selamı... Seda içinden "Eyvah! Benim hakkımda pek iyi şeyler düşünmüyor herhalde, doğru düzgün bir selam bile vermedi..." diye geçirdi. Ofise geçtiler. Onur işi anlatmaya başladı, bazen uygulamalı bazense not aldırarak ilk işlerini tamamladılar... Tek tek yapılması gerekenleri gösterip şirketi gezdirdi. Bu süre içinde sabahki asık suratı yavaşça yerini gülümseyen bir ifadeye bıraktı. Böylece Seda da rahatladı.

Onur'a göre Seda çabuk öğreniyordu. Bu da sıkıcı bir iş sohbetine girmemelerini sağlıyordu. İşi öğretirken zaman zaman şakalaşıyorlar, zaman zaman da Onur Seda'ya şirketle ilgili bazı tavsiyelerde bulunuyordu. Seda, Onur'un ne kadar iyi biri olduğunu düşünüyordu o bunları anlatırken. Öyle ya herkes kendi yerine işe alınan birine bu kadar iyi davranamazdı. Kendi davranabilir miydi acaba?

 
Toplam blog
: 25
: 600
Kayıt tarihi
: 03.06.08
 
 

20 yaşındayım. Hem çalışıyorum, hem okuyorum. Kendime birşeyler katma çabasındayım her zaman.....