Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
57
 

Farklı Bir Dondurma Tasarımı

Farklı Bir Dondurma Tasarımı
 

Yaz mevsiminde sık sık hayatımıza dahil olan, bizleri anlık da olsa serinleten ve çocukların en sevdiği şey olan dondurmanın kışın pabucu dama atılıyor mu? Eh… Tam olarak öyle de değil aslında, tamam kış geldiğinde salep, bitki çayları ve sıcak içecekler ortaya çıkıyor ama hala belli bir kesim tüketici var ki, “ Biz dondurmacılar buradayız, yaz kış dinlemeyiz.” diyorlar.

Kış mevsiminde de dondurma sevenlerin ve vazgeçmeyenlerin olduğunu gören üretici, gördüğünüz gibi üretime devam ediyor. Dondurma ne zaman yenir? Sorularını sevmem. Onu doktorlarımız düşünüp sizlere mümkün oldukça iletiyorlar. Benim ilgilendiren kısım hangi dondurmaların üretildiği, piyasadaki dondurma çeşitleri ve farklılıkları, sektör yenilikleri… derken bu sefer de farklı bir tasarımda karşımıza çıkan dondurma dikkatimi çekti. Bahsettiğim tasarım bildiğimiz dondurma kutusu değil de bir bardak görünümünde, ambalajın içinde yer alan dondurmanın dışı kırılabilir kalın çikolata ile kaplı. İçinde çikolata parçacıkları ve vanilyalı dondurma yer alıyor. Buraya kadar bir şey yok, dikkat çeken ve tüketiciler tarafından ilgi çeken bölüme geliyorum. Ürünü buzluktan çıkardıktan sonra 10 dakika bekleniyor ve paketin her iki yanında bulunan “ Kır” butonuna bastırarak bir kırılma sesi duyuluyor ve ardından tüketim gerçekleştiriliyor. Akıllardan şu mu geçiyor? “  Aman iyi sanki uzaydan araç indi de onu anlatıyorsun.”  Yok öyle değil de, daha önce gerçekleşmemiş bir üretime her zaman hayranlıkla bakıyorum. Gördüğümüz her farklı tasarıma “ Ne kadar kolay bir şey. “ deriz. Neden daha önce üretilmemiş peki? Niye bununla daha önce tanışmadık? Bu iki soruyu da seviyorum işte.

Üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra Çırağan Sarayı'nda bir gıda tasarım yarışmasına katılmıştık ve çok etkilenmiştik. İşte mesele tam da buydu. Basit bir gıdadan yüzlerce farklı tasarımla tanıştık, çocukça sevindik.  “ Crack”  da aslında sadece bir dondurma… Ama nasıl bir dondurma? Seviyoruz böyle farklılıkları, hem sektör renkleniyor hem bizlerin ruhu.

Sağlıkla Kalın!

Not: “ Yeni nesil dondurma tasarımı. “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 186
Toplam yorum
: 23
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 215
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster