Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Farklı bir lezzet Etimek

Farklı bir lezzet Etimek
 

etimek


Sizlere bu ara tarif işine merak sardığımı söylemiştim ve yine farklı bir lezzet olan etimek tatlısı tarifi ile karşınızdayım

MALZEMELER:

Etimekli bölüm için:

1 paket tuzsuz etimek
 2 bardak şeker
 2 bardak su

Muhallebisi için:

1 litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un ve nişasta karışımı
1 bardak toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin

Üstü için:

2 poşet kremşanti

1,5 bardak soğuk süt

YAPILIŞI:

Önce etimekleri borcamın altına dizin.Ben 12 adet kullandım. Diğer yandan şekeri bir tencereye koyup hafif ateşte yavaş yavaş karamelleşmesini bekleyin. Şeker eriyip karamelleştiğinde üzerine 2 bardak suyu dikkatlice koyun çünküm sıçrıyor. Şeker suda eridiğinde etimeklerin üzerine dökün. Muhallebisi için süte un nişasta karışımını ve şekeri ekleyin. Çırpma teliyle bir yandan karıştırarak bir yandan pişirin. Çırpma teli kullanmamın sebebi sonradan çırpmaya gerek kalmaması için. Koyulaşınca margarin ve vanilyayı ekleyin. Margarin eridiğinde muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün ve soğutun. Soğuduğunda krem şantiyi sütle çırpıp muhallebili kısmın üzerine dökün. Buzdolabında 3 saat dinlendirip istediğiniz şekilde süzleyerek servis yapın.


AFİYET OLSUN

 

Kaynak: Etimek tatlısı

http://www.tariflerim.gen.tr/etimek-tatlisi.html

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..