Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
17
 

Farklı Ekmek Çeşitleri

“Ekmek… “  Bu kelime eskiden bizler üzerinde tek bir şeyi çağrıştırırken şuan aklınızda neler canlanıyor acaba? Sektörün gelişmesiyle birlikte çeşitliliğin de arttığı bu dönemde artık bizler neyi tüketiyorsak aklımıza ilk o geliyor. Ekmek denildiğinde şu bildiğimiz beyaz ekmek olurdu eskiden evlerde. Farklı olarak köy ekmeği dediğimiz ekmekler de vardı, hala da var…

 Peki şimdi neler değişti, ne farklılıklar var biliyor muyuz? Hadi başlayalım.

Aslında ekmek üretiminin çeşitlenmesi yeni bir şey değil fakat karşımıza her gün daha farklı çeşitlerle çıkması dikkat çekici. Mutluluk da veriyor açıkçası, tüketicileri gözlemlemeyi çok seviyorum dışarda. “ Aa böyle bir şey çıkmış bak, deneyelim mi? “ , “ Amaan çok da lazımdı. “ gibi farklı tepkiler duysam da göz ucuyla bakan tüketicilerde demek ki merak uyandırıyor bu tarz yenilikler.  Bu hafta dikkatimi çeken ekmek üretiminden bahsedebilirim o halde.  “Çiya Tohumlu Kekikli Ekmek”, “ Ekşi Mayalı Tam Buğdaylı Ekmek”, “ Tam Tahıllı Ekmek”,  “ Ekşi Mayalı Siyez Buğdaylı Ekmek”, “ Kara Buğdaylı Çavdarlı Ekmek” ve en çok dikkatimi çeken “ Zeytinyağlı Kekikli Ekmek.” Bu ekmekler 330 gramlık ambalajlarda karşımıza çıkıyor. Sizce de bu ekmek üretimleri fazlasıyla emek istemiyor mu? İlgi gördüğü kadar var diyebiliriz o halde.

Yeni ürün geliştirme fikrini ortaya atmaktan daha güzel bir şey varsa o da üretimi gerçekleştirebilmek. Bu tarz üretim fikirleri sayesinde sektörümüz hep renklensin ve yerinde saymadan ilerleyebilsin istiyorum ben de sizler gibi. Çok daha güzel fikirlerle ve aynı heyecanla bu köşede tekrar buluşmak dileğiyle.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Sağlıkla Kalın!

Not: “ Her çeşidi ayrı bir nimet.”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

Kemal Alkan bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 253
Toplam yorum
: 27
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster