Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

14 Kasım '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
1910
 

Farklı Lezzetler Pratik Bilgiler

Farklı Lezzetler Pratik Bilgiler
 


* Domates salçanız aşırı ekşi ise içerisine bir miktar havuç rendeleyerek kullanabilirsiniz. Havuçla tadını yumuşattığınız salçanız soslarınıza harika bir lezzet katacaktır...


* Portakallı pırasa için, 1 kâse arpacık soğan ve 1 adet havucu zeytinyağında soteleyin. Yarım kilo doğranmış pırasayı ilave edin ve 5 dakika daha soteleyin. 1 su bardağı portakal suyu, 1 çay bardağı pirinç, tuz ve şeker ekleyerek hiç su katmadan pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz...


* Karideslerin haşlanma sırasında çıkardıkları pis kokudan kurtulmak için, karideslerin baş kısımlarını haşlama işleminden evvel koparıp atın ve haşlanma suyuna 1 dilim limon ilave ederek kaynatın...


* Cevizli kaşar için, 350 gram kaşar peynirini küçük küpler halinde kesin. Önce 1 adet çırpılmış yumurtaya, ardından 50 gram ince çekilmiş fındık, ceviz, badem karışımına bulayın. 2 çay kaşığı tereyağını teflon tavada eritin ve karışıma bulanmış peynirleri ilave edin. Çevirerek her tarafını kızarttığınız peynirleri sıcak servis yapın...


* Havuçlu lahana salatası için; orta boy bir beyaz lahananın yarısını ince kıyıp, üzerine 3 adet rendelenmiş havuç ekleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı kekik, limon suyu ve tuz ile hazırlayacağınız sosla tatlandırarak servis yapabilirsiniz...


* Eğer birkaç sebze birden doğrayacaksanız, soğandan başlayarak havuçla noktalamayı tercih edin. Havuç, soğanın sindirdiği kokuyu yok eder. Ayrıca taze nane yaprakları ile bıçağın ucunu ovuşturursanız, soğan kokusu çıkacaktır. Bu yöntemi soğan kokusunun sindiği diğer araçlar ve kaplar için de uygulayabilirsiniz...


* Mutfak fayanslarınızı sildiğiniz deterjanlı suyun içerisine bir avuç tuz ilave edin. Tuz, fayanslara yapışmış olan yağ ve is lekelerinin kolayca çıkmasını sağlayacaktır...


* Ton balıklı makarna için; 1 kâse renkli makarnayı haşlayın. Yeşil zeytin, 4-5 kornişon turşu, haşlanmış mısır ve 1 adet kırmızı biberi doğrayıp, haşladığınız makarnaya ekleyin. Üzerine zeytinyağı, limon ve tuz ile hazırladığınız sosu ekleyip, ton balığını da en üste koyarak servis yapabilirsiniz...


* Karnabahar pane için, 1 adet karnabaharı tuzlu suda haşlayın. Haşlanan karnabaharları önce una, sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapın. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurtla da servis edilebilir...


* Tavuk köftesi için; 1 adet tavuk göğsü, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı maydanoz, tuz ve karabiberi mutfak robotunda çekin. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin. Tavayı hafifçe yağladıktan sonra kızdırın. Köftelerin iki tarafını da pişirin...


* Yumuşayan elmalarınızı yeniden sertleştirmek için, su dolu bir kabın içerisine biraz limon suyu ekleyin ve elmaları içine koyarak buzdolabında 1 gün bekletin. Nasıl işe yaradığını göreceksiniz. 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3695
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster