Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Faşizmin badem bıyıklıları

İnsanı, salt insan olmasının ötesinde bir anlamla anlayan; bunu, araçsal olarak kullanan her yaklaşım aslında faşizandır.

Faşizandır, çünkü, bireye bu anlam ile baskı yapar. İnsanın bilincini ve onurunu bir tür mengeneye alır. Milliyetçilik bu yüzden en sarih bir şekilde bir faşizmi içinde taşır. Çünkü insanı, etnisitesine göre değerlendirir. Dincilik de bir tür faşizmdir. Çünkü, insanı, dinsel inancına göre değerlendirir, ve insanı, pratiğini, bilincini mengeneye almak ister.

Geçtiğimiz günlerde, bir olaya tanık olduk.

Burnundan kıl aldırmaz bir şekilde davranışlarına sık sık tanık olduğumuz MEB bakanı, İsrail-Filistin olayında İsrail'i protesto için milyonlarca çocuğun saygı duruşunda bulunmasını isteyen bir genelge yayınlandı.

Bu açıkça faşizandır.

Henüz bir karar verme yaşına gelmemiş bir çocuğu, kendi duygularının tatmini için, ailelerininin onayı olmadan, siyasal bir amaç için kullanmak, ve buna uymayı, zorunlu hale getirmek faşizan bir heves değil midir?

Bu olaya ilişkin bu kişi hakkında soruşturma açılmaması, tepki gösterilmemesi ülkenin faşizme ne kadar teşne olduğunu gösterir.

Eğitimin E'si ile ilgili olmayan bir konuda yapılan bu eylem, istismardır, konu çocuk olduğu için, çocuk istismarıdır.

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..