Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
3801
 

Fasulye turşusu kavurması

Fasulye turşusu kavurması
 

Eşim Karadenizli olduğu için bütün yemeklerini bilirim, en çok sevdiklerimden biri de fasulye turşusu kavurması, hepsi birbirinden güzel oluyor Karadeniz yemeklerinin canım istedi, en kısa zaman da yapayım size de tavsiye ederim.

Malzemeler
· 1 kaşık tereyağı,
· 2 tabak fasulye turşusu,
· 2 adet orta boy soğan ,
· 1-2 kaşık sıvı yağ ,

Yapılışı
Fasulye turşusu bol suda yıkanır. Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır. Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. Daha önceden doğranan turşular katılarak karıştırılır, ateşin altı kısılarak tavanın kapağı kapatılır ve beş, on dakika pişmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Not: Yanına da isteseniz yayık ayranı çok lezzetli.

AFİYET OLSUN...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Bu blog Editör'den Öneriler alanında yayınlanmıştır

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Hem de Artvin'in Batum gürcüsüne:))Ağzım sulandı resmen pazar günü yazınızı okuduğumda...Uzun zamandır yememiştim...Evde büyükler olunca mutfağın vazgeçilmezi olurdu fasulye turşusu kavurması; ama şu küçük kırmızı acı biberleri de katmak gerekir değil mi?Eh! Bir de karalahana ve mısır ekmeği de varsa offfff!!!Çok önemli kaçırılan bir ayrıntı var kanımca; her ne kadar ayrıntı da desem...Ben çatal kullanmam bu yemekleri yerken..Şöyle ekmeği bandıra bandıra parmaklarımla yemeliyim ki tadını anlayabileyim:))sevgimle...

Neslihan 
 18.06.2007 17:44
Cevap :
SEVGİLİ NESLİHAN Afiyet olsun en güzelini yapıyorsunuz, bandıra bandıra yemek çok leziz yorumunuzun cevabını geciktirdim, affedin ,daha o kadar güzel yemekleri varki Karadeniz' in hepsi birbirinden leziz teşekkür ederim SAYGILARIMLA  06.07.2007 13:17
 

siz bizi öldüreceksiniz bugün.mesai bitmesine yakın ben öleceğim açlıktan.ekranı turşu hamsi gibi görmeye başladım. :) Şaka bi yana teşekkürler:(

 
 11.06.2007 16:20
Cevap :
:))) Aman sakın ha , en yakın turşucudan fasulye turşusu alın eve gidin kavurun nolur, açlıktan ölmeyin :)) SAYGILAR......  11.06.2007 17:05
 

yani öyle bir anlattınız ki yemiş kadar oldum.Bu arada karadenizlileri de kutluyorum ağızlarının tadını biliyorlar. Selamlar....

EMEKLİ 
 07.06.2007 10:46
Cevap :
DEĞERLİ MUAMMER BEY Afiyet olsun, Karadeniz yemekleri çok güzel ve çok değişik. SAYGILARIMLA  07.06.2007 13:38
 

bir karadenizli olarak yöresel yemeklerimizi tanıtmanız çok hoşuma gitti bilmiyenler turşunun yemeği mi olur demeyin deneyin ve görün ama bir öneride benden soganları kavurduktan sonra bir havucu rendeleyin içine katarak deneyin ayrı bir lezzet katıyor.

fgs53 
 07.06.2007 10:42
Cevap :
:)) Teşekkür ederim deneyeceğim,  07.06.2007 13:30
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 110
Toplam yorum
: 293
Toplam mesaj
: 36
Ort. okunma sayısı
: 4435
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster