Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Fasulye turşusu kavurması

Fasulye turşusu kavurması
 

Eşim Karadenizli olduğu için bütün yemeklerini bilirim, en çok sevdiklerimden biri de fasulye turşusu kavurması, hepsi birbirinden güzel oluyor Karadeniz yemeklerinin canım istedi, en kısa zaman da yapayım size de tavsiye ederim.

Malzemeler
· 1 kaşık tereyağı,
· 2 tabak fasulye turşusu,
· 2 adet orta boy soğan ,
· 1-2 kaşık sıvı yağ ,

Yapılışı
Fasulye turşusu bol suda yıkanır. Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır. Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. Daha önceden doğranan turşular katılarak karıştırılır, ateşin altı kısılarak tavanın kapağı kapatılır ve beş, on dakika pişmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Not: Yanına da isteseniz yayık ayranı çok lezzetli.

AFİYET OLSUN...

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..