Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fatih Harbiye / İzleyiciye verdiği mesaj?

Fatih Harbiye / İzleyiciye verdiği mesaj?
 

Fox Tv.in aşk ve drama dizisi Fatih Harbiye’de Aslı’nın dramı vardı dün gece. Bütün anne ve babalara verdiği mesaj çok anlamlı ve açık mesajlar verdi. Sevilen dizinin reytingleri de normal gidiyor. AB’de ve Total’de de 7.ci Olmuş.

Bu hafta Fatih Harbiye dizisini son defa Fox’da seyrettik. Haftaya 21 Aralık Cumartesi akşamı 16.bölümü, 19,45 de Show Tv.de izleyeceğiz. Fox Tv.den niçin Show Tv.ye geçtiğini anlamış değilim. Kadir Doğulu da böylece eski kanalına dönmüş oldu.

Dün gece Aslı’nın dramı ve acısı öne çıktı. Koca evinden anne evine getirilen Aslı bunalıma girmişti. Ablası ile alışverişe çıktı. Kocası Emre, eve götürmek ister, sokak ortasında bir arbede yaşanır, yerlerde sürüklenir. Abla kardeşini korumak için kartal kesilir. Sonunda karakola düşerler, Aslı şikayetçi olur. Eve dönüşte iyice bunalıma girer, Emre bir torba içindeki elbiselerini kapıya atar gider. Getirdiği elbiselerinin arasındaki gelinliğini makas ile liğme, liğme keser.

Burada izleyiciye, bilhassa kız anne ve babalarına çıkartılacak dersler vardır. Hiçbir anne-baba kızını istemediği birine vermesin. Hele hele, namusunu temizleme, mahalle baskısından kurtulmak için bunu yapmamalılar. Bu dizide Aslı’nın başına gelenler bizim toplumda çok olağan şeyler. Ama bir kötü örnektir. Neticelerini içimiz sızlayarak izliyoruz.

Gelelim, bizim Neriman – Macit aşkına. Bu bölümde Neriman yavaş yavaş Macit’e karşı yumuşamaya başladı. Dayısının şirketteki annesinin haklarını Neriman’a devrederse, düşündüğü gibi Pınar-Macit-Neriman ortak olarak bir şirket kurarlarsa çok güzel yerlere gidecek.

Geçen bölümde Arcaoğlu Holding’e giden Şinasi, Pelin Hanımın sen Neriman’ın eski sevgilisi misin lafı Şinasi’yi çok kızdırır. Kendisini de Macit Arcaoğlu’ un eski sevgilisi olarak tanıtır. Neriman’ın Pelin’e asalet üstüne ettiği lafları, Pelin çok bozulur.

Eve dönüşte Fahriye, Neriman’ın üstüne bu kadar gitmeyin diyerek Gülter Hanıma çıkışır. Odada Fahriye ile dertleşirler, tek dert ortağı Fahriye’dir. O sıra Şahika gelir, lafa karışır, Fahriye ile tartışırlar.

Macit, Neriman’ın atölyeye gitmediğini öğrenir, telefon açar, gitmezsen kapına dayanırım, der. Neriman gidicem diye söz verir.

Macit akşam sözleştikleri gibi Onur ile buluşur. Aşkı konuşurlar. Geçen akşamki yemekte mekan kapatma işinin aslını anlatır. Pelin senden asla vazgeçmez, eski sevgili çok tehlikelidir. Macit, Pelin bana hiçbir şey yapamaz dese de, Onur, Neriman’a yapar der. O sıra, Pelin ve Duygu da gelir. Aralarında tatsız konuşmalar geçer.

Şinasi kız kardeşi ile dertleşir, Pelin’i görünce eski olmanın acısını yaşadım. Abla o kız Neriman’dan nefret ediyor, ben Macit’den.Der.

Neriman atölyeye gelir, resim yapan Macit ile karşılaşır. Çok şaşır, o sıra annesi gelir, İnci Hanım Macit sen ne arıyorsun burada der. Macit makbuzu göstererek ben de ders alıyorum, annesi niçin diye sorar, Neriman’a yakın olmak için, aşk için cevabını verir.

Evden halası Gülter Hanım arar, Macit eve ben bırakayım seni, ben de oradan şirkete geçerim der. Neriman tereddüt eder, Macit yolda konuşuruz der.

Şinasi, Rüya ile bir çay bahçesinde karşılıklı çay içerler. Rüya, sende ışık var, ama perdelerin kapalı der. Onların da aralarında yeni bir aşk mı doğacak dersiniz.

İnci Hanım, oğluna senim tek şansın Pelin, Neriman’a aşık olmanı istemiyorum. Hayatını zorlaştırma der.

Macit atlar arabasına Neriman’a gider. Pelin Macit’e arar, neredesin diye, o da Macit’in peşine düşer.Sokakta Şinasi ve Cihan vardır. Macit arabadan iner, onlara doğru yürür. Üçü yüz yüze gelirler, horoz dövüşü yapacaklar gibi bakışırlar. Diğer taraftan Neriman çıkar, Şinasi diye seslenir.  Pelin de gelmiş, Neriman ile yüz yüzedir. Macit, içinden mırıldanır “Buraya senin karanlığını almaya geldim” der ve bölüm burada biter.

Bu güzel dizi başta söylediğim gibi haftaya Show Tv.de , bakalım neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..