Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fatih Harbiye / Macit; “Neriman ben sana aşık oldum”.

Fatih Harbiye / Macit; “Neriman ben sana aşık oldum”.
 

Fox TV.in İstanbul Fatih Mahallesi'ndeki ilginç yaşam öyküsünden örnekler sunan Fatih Harbiye dizisinde, heyecan bütün hızıyla devam ediyor. Cumartesi akşamı reytinglerinde kendisini kabul ettiren dizi, AB’de Star TV.deki Acun Ilıcalı’nın yarışma programının ardından ikinciliğini devam ettiriyor. Total’de ise üçüncü sırada yer aldı.

Neriman, Macit’e karşı duyduğu hislerin henüz kabuğunu kıramasa da, artık kozasını delmeye başladı. Can dostu Fahriye’nin ve de Hala kızı Şahika’nın rüzgârına kapıldı, aşkın önünde sürükleniyor.

O gece davette olan oldu, Şinasi ile gittiği davetten Macit ile ayrıldı. Arabası ile Boğaz manzarası kıyıda dururlar. Macit, Şinasi’yi seviyor musun diye sorar, Neriman cevabı geçiştirir. Mihrimah (Güneş-Ay) Sultan hikâyesini anlatır. Macit tek duygunun aşk olduğunu söyler. Eve Macit bırakır ve yardıma ihtiyacım olduğunda seni arayacağım diyerek, bir sonraki görüşme için bahane bulur.

Gülter Hanım, Şinasi’lere gider, Neriman eve çok mutlu döndü, sağ ol, Neriman’ın yüzünü güldürdün demesi, Şinasi’nin Macit’e karşı kinini arttırır, adeta kahrolur. Arzu’nun mutsuz evliliği ve kaynana çilesi devam etmektedir.

Diğer tarafta, Arca Tekstilde işler pekiyi gitmemektedir. Kerim bey oğlu Macit’in Pelin ile evlenmekten başka çaresi olmadığını karısına söyler. Macit, Pelin ile evlilik hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini annesine ifade eder. Karısı İnci Hanımın doğum günü için evde davet vereceklerdir. Pelin ve ailesini çağırırlar. Yemeğe Onur da çağrılır, Onur sırf Duygu için katılır.

Neriman, Şinasi ile biz yollarımızı ayırdık lafını artık telaffuz etmektedir. Şahikanın ifadesiyle Şinasi, içindeki Neriman dışarı çıkmasını engelliyor onun önünü kesmektedir.

Macit, gece gündüz Neriman’ı düşünmeden edemez. Annesine doğum günü için alacağı hediye konusunda, Neriman’ın yardımına ihtiyacı vardır. Mahalleye gelir, onu alır, resim yapmaktan hoşlanan İnci Hanıma verilecek en güzel hediye Macit’in kendi elleri ile yapacağı tablodan başka bir şey olmayacağını Neriman karar verir. Neriman’ın arkadaşının atölyesinde beraber resim yaparlar. Macit’in Neriman’a olan hayranlığı baktıkça artar. Resmi Neriman yapar, tabloya imzayı Macit atar. Birbirlerinin yüzünü boyamaları aralarındaki mahsun aşkın cilvesiydi. Tabloda ay ve güneşin yer alması, Mihrimah Sultan hikâyesini Macit’e hatırlatır.

Doğum gününde hediyeler verilir. Macit, oğlundan annesine çok acemi ama özel bir hediye olarak tabloyu verir. İnci Hanım tabloyu çok beğenir.

Yardım aldığı Neriman’ı Macit teşekkür etmek için arar, “Neriman, benim sana bi şey itiraf etmem gerek… Neriman, ben sana aşık oldum” Der. Hemen arkasında Pelin dinlemektedir. Bu itirafı duyar, şok olur.

Konu çok güzel işlenmiş, duygular çok güzel yansıtılıyor. Macit (Kadir Doğulu) ve Neriman (Neslihan Atagül) birbirlerine çok yakışıyorlar. Asıl beğenisi de bu olsa gerek. Tüm yapım ekibine, Koliba Filme elinize sağlık diyorum.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..