Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fatih Harbiye / Neriman’ın nazı, Macit’i usandırmadı!

Fatih Harbiye / Neriman’ın nazı, Macit’i usandırmadı!
 

Koliba Film’in yapımcısı olduğu, Peyami Safa’nın aşk ve drama romanından uyarlanan Fatih Harbiye, 13.Bölümüyle dün akşam Fox Tv. ekranlarındaydı. Reytingleri istikrarlı gidiyor. Bu hafta, AB’de 2.i, Total’de 4.ü sıradaydı. Show Tv.in uzun soluklu dizisi “Pis Yedili” çarşambadan cumartesiye geldi. Bu dizi Kadir Doğulu’nun biraz olaylı ayrıldığı eski dizisiydi. Acaba Kadir Doğulu’ ya rakip olur mu sorusu aklıma geldi. Ama Pis yedili herhalde geldiğine pişman olmuştur. İlk gösterim gecesinde adeta çok gerilerde kaldı ve nal topladı.

Geçen bölüm Pınar’ın, Neriman’a Macit’ten geliyormuş gibi attığı SMS’ ler ortalığı bir hayli karıştırdı. Neriman, hışımla toplantı salonuna girdi. “Ben senin oyuncağın değilim Macit Arcaoğlu” diye çıkışmıştı. Önemli bir şirket toplantısında olan Macit’in yabancı ortakları bu rezaletten dolayı anlaşmayı imzalamazlar ve toplantı salonunu terk ederler. İşin suçlusu Neriman olmuştur. Pınar’ın amacı Macit’i Neriman’dan soğutmaktır. Macit’e aşk hayatı ile iş hayatını birbirine karıştırma diye çıkışır. Neriman’ı şirketten kovar.

Çıkışta Pınar’ın babası Selim Bey Neriman’ı görür. Kız kardeşim Nazan’a ne kadar çok benziyorsunuz der ve Neriman’ı alnından öper. Şahika, kızınız Pınar, Neriman’ı işyerinden kovduğunu söyler. Selim Bey Çok sinirlenir.

Macit öfkesini bir türlü yenememekte, işi ile Neriman’ın aşkı arasında sıkışmış kalmıştır. Annesi İnci Hanım ve babası Kerim Bey, şirketteki hisselerinin gitgide erimesi nedeniyle tek çare Macit’in Pınar ile evlenmesini çözüm olarak görmektedirler. Macit Pınar’dan iyice soğumuştur.

Aslı anne evine dönmüş, duygusal bunalıma girmiştir. Evde her şeyi problem yapar, bir misafir yorganı yüzünden annesini çok üzer. Emre, Aslı’yı gidip almak istese de annesi,“Bekle burnu sürtülsün” der ve engel olur.

Şinasi, oldukça sinirli ve üzgündür. Neriman ile aralarındaki ilişkiyi bir türlü sağlam zemine oturtamamıştır. Eniştesi Emre’yi dövmesi de ilişkilerini iyice zedelemiştir. Neriman’la ayaküstü tartışırlar, Neriman “Sesini yükseltme Şinasi, benim içimde senin öfkenden daha büyük bir yanardağ var.” Der. Şinasi,“O yanardağ başkasına patlayamadığı için, sürekli alevlerini benim üzerime sıçratmak zorunda mı? Seni kim kızdırdı Macit mi?” Der, hızla ayrılırlar.

Pınar Onur’a Neriman’ı Macit’in gözünden düşürdüm dese de, Macit’i iyice hırslandırmış, Neriman’a itmiştir.

Macit, Neriman’ı tel eder, “Sahile gidiyorum, 15 dakika içinde hemen gel, gelmezsen kapındayım.” Der ve telefonu kapatır. Sahilde buluşurlar, Macit’in öfkeli bakışları ile yüreğindeki aşkı, Neriman’ın gözlerine adeta zorla ışınlar gibidir. Aralarında sert bir tartışma geçer, Neriman bundan sonra birbirimizin yüzünü görmeyelim.” Der. Neriman, “İmkansızı istiyorsun Macit.”  Macit’in “Sen istemiyor musun beni?” sorusuna başını sallar, arzulu ama boş bakışlarla bakar. İmkansız gözüken aşklarının körüklediği nefretle ayrılır.

Şinasi’yi Yapım şirketinden Nihat Bey çağrılır. Şinasi’yi müzik eğitimi verecek çok güzel bir kız Rüya ile tanıştırır. Şinasi bakarsınız, Neriman’ı unutmak için bu kıza aşık olabilir.

Başak Parlak, bu bölümde diziye “Rüya” karakteri olarak katıldı. Şinasi’ye şarkı ve bestelerde yardımcı olacak müzik direktörüdür. Uçuk mavi gözlü çok güzel bir kızdır.

Anne ve babasına Pelin ile evlenmeyeceğim diye kesin kararını bildir. Babası Neriman’dan uzak dur dese de, Macit, Peline aşık değilim, aşık olduğum kadınla evleneceğim, buna kimse engel olamayacak.

Macit, Neriman’ın resim dosyasına bakar. Annesinden Neriman’ı arayıp, bursu kabul etmesini ister. Bu isteğinin oğlu Macit ile alakası olmadığını belirtir. Macit annesine teşekkür eder, aşkın peşinden gitmeyi karar verdiğini söyler.

Neriman, her zaman olduğu gibi can dostu Fahriye’nin ısrarları ile İnci Hanımın atölyesinde çalışmaya karar verir. İlk gününde atölyede, bir kalbin içinde kenetlenmiş iki el resmi görür. Çok beğenir, kim yaptı bunu diye sorar. Aninden ortaya çıkan Macit, “Ben yaptım, o kalp benim kalbim”.  Bakışılar, “Büyük aşk yaşanmadı daha, senden kalbini istiyorum Neriman” Der ve bölüm burada sona erer.

Bu güzel aşk dizisinin devamında haftaya neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Neriman nazlansa da istemiyorum dese de, Macit usanmaz, “Fazla naz aşık usandır” deseler de, imkansız gözüken aşkının üstüne gitmeye kararlıdır. 

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..