Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fatih Harbiye / Neriman nefret etse de, Macit’e boş değil!

Fatih Harbiye / Neriman nefret etse de, Macit’e boş değil!
 

Fox Tv.in aşk ve drama dizisi Fatih Harbiye aşk ile nefretin iç içe yaşandığı dizi. İzleyicinin beğenisi almaya devam ediyor. Reytinglerde iyi gidiyor. AB’de 3.cü, Total’de 6.cı sırada.

Geçen bölümde Neriman İnci Hanıma burs için gelmiş, kimse yok mu deyince karşına Macit çıkmıştı. O anda İnci Hanım da gelir. Macit, “Neriman Hanım gelmiş, anne.” Der. Neriman şaşkındır. Annen mi diye sorar. Aralarında tatsız konuşmalar geçer. Benden, mahallemden uzak dursun der ve atlar taksiye çeker gider. Macit arabasıyla peşinden gider. Neriman elindeki resim dosyasını denize atar. Macit arkasındadır, görmez.

Macit denizden dosyayı çıkarttır alır, gider.  Akşam evde hayranlıkla tek, tek, bakar. Macit, annesine Neriman’ı nereden tanıyorsun diye hesap sorar. İnci Hanım, yetenekli ve kibirli, ama bizim aileye uygun değil cevabını verir.

Şahika’nın Arcaoğlu Tekstil’de çalışmasını annesi çok üzülür, hemen çıkmasını ister. Neriman da işten ayrılmasını istemektedir. Fahriye, söyle Macit’e Şahika’yı işten atsın diye fikir verir.

Zehra Hanım oğlu Şinasi ve kızı Nezahat’ı alır, küçük kızı Arzu’ların evine giderler. Arzu, koca evinde resmen kaynana işkencesi yaşamaktadır. O akşam, Arzu bir de koca baskısı görünce, Şinasi dayanamaz, mutfakta Emre’ye bir güzel pataklar. İki aile karakola düşer.  Faiz Bey araya girer, şikâyetlerini  geri aldırır. Zehra Hanım, Arzu da alıp evlerine dönerler. Tam bir basit mahalle kavgası, bu da Fatih gibi bir semtte ailelerin kültür düzeyini gözler önüne sermektedir. Bir kız kirletilmiş de olsa zorla evlendirmenin sonunda bu gibi şeylerin hep olabileceğinin bir örneğidir.

Neriman, Şinasi’nin Emre’ye dövmesi olayını gözleriyle şahit olmuş, “Şinasi’den nefret ediyorum” sözleri dudaklarından dökülmüştür.

Pelin, İnci Hanımdan Macit’i Neriman’ın istemediğini öğrenir. Hemen yeni bir plan yapar. Pelin, Neriman’a bir mesaj atar. Telefon numaramı değiştirdim, yeni numaram bu diye. Neriman’a arka arkaya mesajlar atar. Eski buluştukları yerde bulaşalım der. Neriman Şahika’nın işten çıkartılması konusunu konuşmak amacıyla gider. Bu defa işim çıktı, gelemem diye mesaj gelir Pelinden. Daha sonra şirkette yabancılarla toplantı günü, Pelin, toplantım var şirkete gel diye Macit’in ağzından mesaj atar.

Macit ile aralarındaki son bağı koparmak için şirkete gider.

Sekreter toplantıdalar, girmezsiniz dese de Neriman hışımla kapıyı açar ve Macit ile yüz yüze gelir. “Ben senin oyuncağın değilim Macit Arcaoğlu” Der. Macit gözlerini açar ne demek istiyorsun der gibilerden. Neriman’ın aklından gecenler sesiz düşünceleridir. “Kimdir beni bu ateşin içine savuran, bu duman, bu acı, bu ceza, bu acı, bu ceza niye.”  Bakışlarında kin ve nefret olsa da, aşk bazen de, sevginin nefrete dönmüş hali değil midir?

Kadir Doğulu, Fatih harbiye diziyle ün yaptı. Küçük Sırlar ve Pis Yedili dizilerinde 3 numara kısa saçlı olarak tanıdığımız Kadir Doğulu, saçlarını uzatması ile çok havalı oldu. Yakışıklı oyuncu genç kızların ilgi odağı haline geldi. Bu da dizi reytinglerine olumlu olarak yansıdı. Neslihan Atagül (Neriman) ile güzel bir ikili oluşturdular amma, hep dargın. Umarım, ileriki bölümde el ele tutuşan sevgili olarak göreceğiz. Geçtiğimiz haftalarda özel hayatların da iki sevgili oldukları da yazılmıştı.

Koliba Film, Peyami Safa’nın romanından çok güzel bir yapım çıkarmış. Dizinin yapımcısı Ata Türkoğlu, yönetmeni Sadullah Celen’dir.

Bütün sevenler gibi ben de keyifle izliyorum.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..