Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fatih Harbiye' de, Neriman'ın bileklik kâbusu,

Fatih Harbiye' de, Neriman'ın bileklik kâbusu,
 

Fox TV. in ilgi ile izlenen dizisi Fatih harbiye’ in 3. Bölümünü izledik geçtiğimiz akşam. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da reytinglerde 2. oldu. Bu defa Arka Sokaklar’ ın önüne geçti. Peyami Safa’ ın romanından uyarlanan dizimiz, İstanbul’ un göbeğindeki Fatih mahallesinde yaşanan Anadolu gelenek ve göreneklerini çok güzel sunuyor seyirciye. Hem de en ince ayrıntısına kadar. Aslı – Emre düğünü, gerdek, gelin-kaynana ilişkileri birebir gözler önüne seriyor.

Geçen bölümde Macit, teknede bulduğu Neriman’ ın bilekliğini vermek üzere mahalleye gelmişti. O sırada Neriman, Fahriye ve Şinasi kapı önündedirler. Her üçünün bakışları altında Macit arabadan iner. Şinasi ona yaklaşır göz göze gelirler, bir şey söylemez, döner Neriman’ ın elinden tutar ve giderler. Cihan gelir, Macit’ e mahallemize hoş geldin, gördüğün gibi bu mahallede sana ait bi şey yok. Küçük Prens, pahalı oyuncağına bin, buradan sarayına ufak ufak yol alıyorsun. Bi daha buraya gelirsen seni kurbağa dönene kadar öperim. Anladın mı?” der. Macit bir teklime konuşmadan arabasına biner, basar gider. Bilekliği de verememiştir.

O gece düğün sonrası anne yadigarı bileklik aile içinde herkesin kabusu olmuştur. Didik didik aramadık yer kalmaz. Baba Faiz Bey bu bilekliği çok önem vermektedir. Neticede eski fotoğraftan, aynısını kuyumcuya yaptırmaya karar verirler. Gülten Hanım bileziğini verse de, kuyumcu bu çok kıymetli, yakut ve zümrüt taşlı bu bilezik yetmez der.

Şinasi Neriman’ ı gölge gibi takip eder. Çok, ama çok kıskanmaktadır. Neriman’ a karşı oldukça saldırganlaşır. Diğer taraftan okuldaki diğer kız arkadaşı Özlem, Şinasi’ i rahat bırakmaz. Okula gelen Özlem’ in babası, Şinasi’ in sesini beğenir, iş teklif eder. Şinasi kabul etmez.

Macit, olayın şokunu atlatamaz. Telefonda, öfkesini Pelin’ e kusar. Bilekliği tesbih gibi elinden düşürmez. Bilgisayarda Neriman’ ın fotoğraflarına bakar. Bir türlü aklından çıkartamaz.

Dayıkızı Duygu, Neriman’ ın annesinin hikâyesini evin yaşlı kalfasından öğrenir. Neriman’ ın evlerine sürpriz bir ziyaret yapar. Gülten Hanım, Duygu ‘ u lafla dövmekten beter eder. O ara Faiz Bey de gelir, onunla da tanışır, elini öper. Fahriye sokaklardan uğurlar Duygu’ yu.

 Duygu babasına sorar, Neriman’ ın annesinden Ağcaoğlu Holding de hisse olup olmadığını sorar. Cevap alamaz.

Macit Neriman’ a karşı duyduğu aşk mı, merak mı, öfke mi ne olduğunu bir türlü çözememektedir.  Arkadaşı Onur ile bu konuda dertleşirler. Macit kararlıdır, Neriman bu tekneye gelmeli der.

Fahriye Neriman’ a, “Eğer o bilekliği istiyorsan Arcaoğlu villasına bir daha gitmek zorundasın” der. Neriman bu bileklik kâbusunu atlatmak, bulmak için gitmesi gerektiğini kabullenir.

Arcaoğlu villasında anneler bütün aile bireylerinin katılacağı bir yemek düzenlerler. Pelin ‘ in tek amacı Macit ile evlenmektir. Aileler yeni kurulacak şirketin Macit ile Pelin’ in ortak olmasını isterler.

Bir sürpriz ziyaret de Gülten Hanımın yıllardır görmediği kızı Şahika’ dan gelir. “Selam.  Anne.  Ben Şahika.”  Gülen Hanım kapıda kızını görünce şaşkına döner, adeta donakalır.

Fahriye ile Neriman Arcaoğlu köşküne gelirler. Macit’ e kapıda bir ziyaretçiniz var, Neriman diye haber verilir. Macit gelir. Neriman ben burada bir bileklik düşürdüm de, benim için çok değerli der. Macit uzatır ama vermez. “Nerde düşürdüysen orada alacaksın. Yarın gece saat 10’ da teknede bekliyorum.  Eğer geç kalırsan senin düştüğün yere o da düşecek, teknede bekliyorum.”

Bileklik bulundu, kâbus bitti. Haftaya Neriman tekneye gidecek mi? Şimdi aynı kâbusu Neriman yaşamaya başladı. Ya Aslı’ nın başına gelenler benim de başıma gelir mi diye. Hep birlikte bekleyeceğiz.

Filmin müzikleri Türk Sanat müziğimizin ince saz dediğimiz duygusal parçaları ile bezenmiş. Ut ve keman soloları İnsanın içini kıymıyor desem yalan olur.

Kadir Doğulu (Macit), Pis yediliyi saymaz isek, yanılmıyorsam bu ilk başrol oynadığı dizi. Başarılı mı? Bence sayılır. Asıl performansını ilerleyen bölümlerde göreceğiz herhalde.

Neslihan Atagül (Neriman), ödüllü bir sanatçı. İlk Aşk ve Araf filmleriyle ödüle layık görülmüş. Oldukça deneyimli ve başarılı bir oyuncu kızımız.

Bir Koliba film yapımı olan Fatih Harbiye güzel bir dizi. Ben keyifle izliyorum. Yönetmen Sadullah Celen iyi bir iş çıkartmış. Buradan emeği geçenlerin ellerine sağlık diyorum.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..