Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '13

 
Kategori
TV Programları
 

Fatih Harbiye'de, Neriman "Üstelik aşık da değilim..." dese de aklı Macit'de.

Fatih Harbiye'de, Neriman "Üstelik aşık da değilim..." dese de aklı Macit'de.
 

Fox Tv. in iddialı dizisi Fatih Harbiye dün akşam 7.bölümüyle ekranlarımıza geldi. Reytinglerde haftalardır yerini korumakta. AB’de 3 haftadır 3.cü, Total'de iki hafta 3.cü, bu hafta 4.cü olmuş. Demek ki ilgi azalmıyor. Hatta daha da artacak gibi duruyor.

Macit, (Kadir Doğulu) gösterişli fiziği, karizmatik görüntüsü, esmer oldukça yakışıklı delikanlımız. Bu rol hazır elbise gibi oturmuş üstüne. Genç kızlarımızın gözdesi.

Neriman, (Neslihan Atagül) iri kara gözleri, düzgün vücudu, gizemli görüntüsüyle tam bir uzak doğu güzeli. Ürkek halleri, mahsun duruşu ile güzelliğine ayrı bir mana katıyor.

Şinasi, (Yunus Emre Yıldırımlar), mert duşu ile tam bir yağız Anadolu delikanlısı. İzleyicilerin beğenisini topluyor.

Diziye yeni katılan Şayika (Pınar Dikici), feleğin çemberinden geçmiş, fettan bir kız karakterini oldukça iyi canlandırıyor. Söylemek istediklerini, bakışlarıyla anlatan cinsten. Arca Holding şirketine iş müracaatında bulundu. Şayet işe alınırsa, Macit - Neriman yakınlaşmasına yardımcı olacaktır.

Neriman, Macit’e teşekkür etmeye Şayika’ ın ısrarı ile beraber gitmişlerdi. Neriman ile Macit arasındaki elektriği yakından görme fırsatını buldu. Önceleri Neriman’ı en yakın arkadaşı Fahriye desteklerken, şimdi Şayika dert ortağı oldu.

Şinasi ile Neriman’ın aralarına arkadaşı Özlem girer. Bu nedenle birbirlerinden anlaşarak koparlar. Sadece çocukluk aşkı olarak kalma kararı alırlar. Özlem Şinasi’ in pop şarkıcısı olması için, babasının kayıt bürosunda ses kaydı doldurur. Neriman, Şinasi’i istemekle beraber, hayatında yeni bir şeyler olmasını istemektedir. Bu hikâyede Neriman var, Şinasi var, ama Macit yok dese de, Macit’ i aklından bir türlü atamamaktadır.

Aslı’nın evliliği pekiyi gitmemektedir. Lise arkadaşı Arda ile görmesi, Emre’yi çılgına çevirir.  Karısını döver ve odaya kapatır. Telefon kartını da söker alır.

Pelin’in babası Selim Bey, kızının Macit ile biran önce nişanlanmasını istemektedir. Kızına hisse devrini bu nişana bağlamaktadır. Macit’in babası Kerim Beyin şirkette durumu zayıflamaktadır. Bu yönüyle olaya bakarsak Macit ileride, Neriman’ın annesinden gelecek Arcaoğlu hisselerine ihtiyacı olacak gibi.

Pelin, Macit ve Onur hafta sonu bir geceye davetlidir. Annesi küçük kızı Duygu’nun da gitmesini Onur ile birlikteliğini istemektedir. Pınar, nedense Duygu’nun yakınlaşmasını istemektedir. Davette Pınar, Macit’i geceyi burnundan getirir. Dans etmek için Macit’i zorla araba ile tekneye götürmek ister. Macit geri çevirir ve eve getirir. Onur da Duygu ‘u kahve içmek için evine davet eder. Bir ara öpmek ister, Duygu cevap vermez ve kaçar. Anneleri her iki kızının eve mutsuz dönmesini bir anlam veremez.

Şayika, annesi ile geçmişi tartışırlar ve yüzleşirler. Faiz bey konuşmaları istemeyerek duyar. Bu konuda kardeşi Gülten hanıma, kızından ayırmayacağını söyler, destek çıkar. Şayika, Arcaoğlu holdinge internetten iş müracaatı yapmış, ranseyman olarak da Neriman’ ı göstermiştir.

Neriman ekmek almak için dışarı çıkar, kapıda Şinasi ile karşılaşır. O sırada cep telefonu çalar, arayan Macit’tir. Şahika’ nın iş müracaatı konusunda konuşmak istemiştir. Neriman, Şinasi’nin yanında bir türlü konuşamaz. Yüzü alı al, moru mor olur. Ve burada, bölüm sonu gelir.

Her seferinde dizinin konu anlatımına girmeyeyim diyorum. Kendimi alamıyor, masalcı teyze gibi anlatıyorum. Sürçü lisan etiysem affola.  

Son söz, Koliba Film’in bu güzel dizisi Fatih Harbiye, sizi bilmem ama seyri bana keyif veriyor.

 

Saygılar, Sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..