Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Fatih Harbiye Dizisi Show Tv'de!

Fatih Harbiye Dizisi Show Tv'de!
 

fatih harbiye dizisi


Son zamanlarda Türk dizilerinde bir gelenek haline gelen roman uyarlamalı dizilerden biri olan “Fatih Harbiye” ünlü yazar Peyami Safa’nın muazzam eserinden uyarlanmıştır. Fatih Harbiye dizisinin türü dram, senaristi Hayriye Ersöz, yönetmeni Sadullah Celen’dir. Başrollerini Kadir Doğulu, Neslihan Atagül, Yunus Emre Yıldırımer paylaşmıştır. Fatih Harbiye yeni bölümleri ise her Cumartesi 19.45’de Show TV’de yayınlanmaktadır.

Neslihan Atagül, Neriman karakterini canlandırmakta. Neriman ahlaklı, muazzam bir anne adayıdır. Kötülük kelimesinin hayatında bulunmadığı bir kişidir Neriman. Güzel sanatlar öğrencisi Neriman’ın Şinasi ile evlenmesinin kuvvetli olduğu bilinmektedir. Çevresindeki insanların görüşlerini eleştirmeye bayılmaktadır. Neriman Fatih’ de sürdüğü yaşamın dışında artık aşkın, Şinasi’nin peşindedir.

Kadir Doğulu, Macit rolündedir. Arca tekstil grubunun tek velihatıdır. Mimarlık konusunda eğitim almış, modern yaşamayı ve giyinmeyi seven bir özelliği vardır Aşk konusunda kadınlara karşı mesafelidir bunda geçmişte yaşadığı tecrübelerin etkisi büyüktür. Neriman’ın gelenekçi yapısından dolayı ona karşı bir şeyler hissetmektedir.

Yunus Emre Yıldırımer, Şinasi rolü ile tekrar ekranlarda. Dürüstlüğü, eşitliği ve tavırları ile mahalleli tarafından takdir edilen sevilen bir gençtir. Genç olmasına rağmen maddiyatı önemsememektedir. Damarına basıldığında ise gözü hiç kimseyi görmez kavga edecek dereceye gelir. Neriman’a ciddi derecede aşıktır.

Dizi yeni olmasına rağmen son derece kaliteli bir dizidir bunun etkisi olarak Peyami Safa’nın kaliteli romanı olması gösterilebilir.

Fatih Harbiye 18. Bölümü 11 Ocak'ta Show Tv ekranlarında sevenleri ile buluşacak. Bölüm özeti şu şekilde; Macit’in, Cihan’a yardım eli uzatmasına Şinasi ve Neriman’ın nasıl tepki vereceği merak konusuyken, Şinasi’nin evinde Neriman’ı gören Macit ise çılgına döner. Şahika, başlarına gelen bu olay karşısında durumu nasıl toparlayacağını düşünürken, Macit, Pelin’in oyunlarını çözmek üzeredir. Kendini yalnız hisseden Pelin, öfkesine hakim olamazken, yeni planları için Fatih’i yeniden ziyaret edecek gibi gözüküyor. 

 
Toplam blog
: 6
: 1505
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

1986 İstanbul doğumluyum. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi mezunuyum. İşletme eğitimi aldım. Fina..