Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '12

 
Kategori
Eğitim
 

Fatİh projesi ve tabletlerin özellikleri

Fatİh projesi ve tabletlerin özellikleri
 

Fatih projesi ve tabletlerin özellikleri


   Tablet bilgisayar 300-400gr ağırlığında ve 400 sayfa kıtap içerecek kapasıteye sahip.Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi.Okullara fiberoptik kablo gelecek ve okulların dıjitalleşme kapasıtesi artacak.

    Milli Eğitim Bakanlığı,öğrencilere dağıtılacak olan tablet bilgisayarlar üzerinden okullarda sınav yapılabilmesi için çalışmalarına başlatıldığını açıkladı.

    Fatih projesi ile özel okullar ve dersaneler ile araştırma yapıldı.Öğrenci,öğretmen ve okul sorunu ortaya çıkacak.Network ulaşım sorunu ortaya çıkacak.Tahtalar ve içerikler hazır gözüküyor.Tabletlerin içeriği ,programı  hazırlandı.Yazılanlar depolama sistemi ile çalışıyor.Yazılanlar silinemeyecek ve 2 yıl garanti veriliyor.

   Dersane ve özel okullara bu tabletler verilmeyecek.Milli Eğitim Bakanlığı dışardan bilgi girişi ve çıkışını engelleyecek program hazırladı.Yani sadece ders için kullanılacak.

   Animasyan yüklemeye ve deney yüklemeye gerek yok.Öğrenci otobüste ,okulda kullanabilecek.

   Öğrenci kendiresmi ile açabilecek,kalemi elıne alıp yazı yazabilecek,İstediğinde silebilecek,öğretmene mesaj atabilecek,Yani hayatı kolaylaştıracak ve gerekli bir sistem gözüküyor.Tamamını tablete sığdırılmış içinde oyunda  olabilecekbir sistemGelişim yayınları tarafından üstlenilmiş.Bununla ilgili referans sitelerde sorulara ve akla takılan merak edilen konulara cevap verilmektedir.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..