Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '12

 
Kategori
Eğitim
 

Fatih Projesi

Fatih Projesi
 

Fatih Projesi


Fatih projesi

Mili Eğitim Bakanlığı ,Fatih Projesi'nin son hazırlıklarını tamamladı.Projenin en önemli ayağı olan 8 bin 800 tablet bilgisayar ,17 ilde 52 okula gönderildi.

Teknolojiyi iyileştirmeyi alt yapı değişimi yapmak her öğrenciye eşit eğitim imkanı sağlamak.Bilgi ve teknolojiyi sınıflara her dersliğe yapmak.Derslikleri bilişim ve donanım ile donatmak eğitim öğretimin niteliğini arttırmak amaçtır. Tüm Türkiye'de bitme süresi 2015 yılını bulacağı tahmin edilmektedir.

 Okul öncesi eğitim bölümünün fatih projesi ile teknolojik gelişimin sağlanması 2013 yılında bitmesi tahmin edilmektedir.

  Dersliklerin donanım veyazılım  altyapı Bileşeni nın altında tüm okullarımıza çok fonksiyonlu yazıcı ve döküman kamera ile tüm dersliklerimize etkileşimli tahta ve kablolu internet bağlantısı sağlanacak her öğretmenimize dizüstü bilgisayar verilecek.Ayrıca projenin 2.fazında her öğrenciyeTablet Bilgisayar temin edilecek

Etkileşimli tahta;LED Ekran+Etkileşimli Tahta Bilgisayar+Beyaz Tahta+Yeşil Tahta'dan oluşan düzenek

 17 İL 51 OKUL 2.dönem başından itibarenTablet bilgisayar pilot uygulaması yapmak için 8.500 adet tablet bilgisayar verilecek alımı yapıldı ihaleyi Kazanan firma DMO ihaleyi kazandı

  Tahta ihalesi yapıldı Vestel şirketi kazandı.Bakanımız bu çalışmanın özellıkle Türk Firmaların kazanmasına Türk malı ürün kullanılmasına özen gösterdiklerini belirti.

Fırsatları araştırma ve teknolojiyi iyileştirme hareketi Fatih projesi

 E-İÇERİK=Eğitsel e-içeriğin sağlanması ve yönetilmesi kapsamında elektronık içeriklerle e-içerikler ilgili  yapılması düşünülen geli,ştirme hareketleri devam etmektedir.ses,video,anımasyon gibi bileşenler okullarda zenginleştirilecektir.

 

-ÇEVRİM İÇİ VE ÇEVRİM DIŞI KULLANILABİLEN ÖZELLİKLERİN OLMASINA DİKKAT EDİLECEKTİR.

Sayın Bakanımız ders öğrenme özelliğinden çok tabletler ile öğrencinin yapacağı etkinliklerin özelliklerinin fazla olması üzerinde durulduğunu söylemiştir.

Öğrenciyle yan yana yada evden iletişime girilebileceğinidersleri destekleyen b,ilgisayar tabanlı içerik e-içerik olarak  verilecek

Z-KİTAPLAR=TTKB tarafından onaylanmış ,okullarda kullanılan ders kitaplarının PDF formatları üzerinde yazılı metinlere dokunulmadan çoklu ortam unsurları ile zenginleştirilmiş hali öğrencilere verilecektır.

Fatih projesi Eğitiminde teknoloji kullanım kursları başlamıştır.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..