Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '07

 
Kategori
Futbol
 

Fatih Terim, Allah Kerim !

Fatih Terim, Allah Kerim !
 

Dünya üçüncüsü bir takımdan bir şey kalmadığını hep birlikte gördük.

Malta'nın Dünya klasmanında yeri bile yok.

Tehlike geliyorum diyordu. Bunu görmek için falcı olmaya gerek yoktu.

Daha önceki maçlar, hazırlık maçlarında durum ortadaydı.

Milli Takımı bu hale getirenlerin, hesap verme, kendilerini sorgulama zamanıdır.

Maçı kaygıyla izledim. Malta bizi farklı yenebilirdi. Takımımızda çok şeyler eksikti. En başta motivasyon eksikliği vardı. Malta ise bu maça her yönüyle iyi hazırlanmıştı.

Türkiye liglerinden, örneğin Kayseri Erciyes Spor'u Malta karşısına çıkarsaydık, Kayseri Erciyes Spor , Malta'yı farklı yenerdi.

Daha önceki yazımda, Fatih Terim Kıstasları diye bir yazı yazmıştım.

Gördük ki, Malta karşısında da aynı kıstaslar uygulandı. Takımlarında yedek kalan futbolcular, Milli takımda yerlerini aldılar. Gol umutlarımızı Hakan Şükür'e bağlamaya devam ediyoruz. Milli Takımımızın vazgeçilmezleri var hala. Defans kurgumuzu gördük, Maltalılar biraz daha şanslı olsalardı fark yiyecektik. Belki de Malta, spor tarihinde hiç bir takıma iki gol atmamıştır. Her maçtan sonra klasikleşen " Bu maç geride kaldı, önümüze bakıyoruz" ezber cümlesini, Sayın Terim bu maçtan sonra da söylemiş midir?

Milli Takım, Dünya üçüncülüğünden beri, sermayeden yemektedir. Bilineceği bilmek, geleceği görmek için bilimsel çalışmalara ağırlık vermek gerekiyor. Yeniden yapılanma süreci kaç yıldır yapılmaya çalışılıyor. Cesaretle gençlere yönelmek gerekiyor. Çalışan, didinen formasını terleten futbolcuların , Milli takımıza katkıları çok olacaktır. Malta takımı bir kaç karşı atakta, defansımızın düştüğü durum yürekler acısıydı. Hızlı oynayan her takım, milli takımımızı yener.

Yine de Milli Takımımıza fazla yüklenmek istemiyorum. Malta takımının basına da yansıyan " Osmanlı kuşatmasınından kurtuluş yıl dönümleriyle, milli maçlarını özdeşleştirme düşüncelerini boşa çıkarmalıydık. Önümüzdeki tüm maçları kazanmak zorundayız.

Hiç bir maçın kolay olmadığını şimdiye kadar görmüş olmamız gerekirdi. Dünkü maçta Malta takımı tam anlamıyla maça asıldı. Malta istediğini aldı, Kendi ülkesinin insanlarını sevindirdi.

Görülen o ki Fatih Terim'in yapacağı çok iş var. Geçip giden bunca zamana üzülmemek elde değil.

Fatih Terim, Allah Kerim anlayışının değişmesi dileğiyle...

Fotoğraf: Milliyet

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..