Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '12

 
Kategori
Spor
 

Fatih Terim'in şeyini savunanlar

Fatih Terim'in şeyini savunanlar
 

Fatih Terim'in şeyi (hareketi)  gündemden düşmüyor. Her ne kadar GS TV' den mahsumiyet açıklaması yapsa da Fatih Terim gibi bu işlerin ( jest ve mimiklerin) piri olan bir vatandaşın yaptığı hareketin (o amaçla yapılamasa bile), bu mecraya çekileceğini bilmemesi, bana pek inandırıcı gelmiyor.

İnsanlıktır, puan kaybı ve kötü geçen bir maçtan sonra basın toplantısında, bir de basından olmayan birinin soru sormaya çalışması hocayı germiş olabilir, ama bu tür hareketler yüzünden kaç futbolcu zor günler geçirdi, sözleşmesi feshedildi hatırlamak lazım. 

Tabi ki Fatih Hoca Ülkemizin en kariyerli teknik direktörü, Galatasaray ve Milli Takım'da hiç görmediğimiz başarıları yaşatan bir şahsiyet, ama bu durum bile hareketi masum göstermeye yetmez. Hele hele yanında bir bayan varken bu kadar rahat jestler sergilemesini hiçbir şey haklı gösteremez.

İşin bir enteresan tarafı ise bu hareketi savunmak için sıraya  giren zatlar vardı. Mesela Erman Toroğlu'nun cansiperane tutumu görülmeye değerdi (sanırım tarzına yakın olan bu hareketi savunmanın kendisini de rahatlatacağını düşündü).  Hadi Erman Toroğlu'nu anlarım da yılların sunucusu, TRT kökenli duayeni Ümit Aktan'ın bu kadar fanatik hareket edeceğine hiç ihtimal vermezdim. Fatih Hoca'dan bile fazla savundu adamı, hatta eminim Fatih Terim  " Evet yanlışlıkla oldu hataydı" diye işi kabullense bile, Ümit Aktan kabul etmeyip "Bu harekette hiç bir şey yok" diye orta yere çıkacaktı.

Hep söylediğimi yine tekrarlayacağım. Doğru ve yanlış kişilere göre değişirse gün gelir bu iş bizi de vurur. Şimdi bu hareketi Yılmaz Vural, Samet Aybaba ya da zavallı Şenol Güneş kazara yapmış olsaydı ( Aykut Kocaman'ın yaptığını düşünmek bile istemiyorum, Türkiyenin gündemine oturabilirdi Maazallah) ;  bu vatandaşlar sırf bu hareket için özel programlar yapar mesela Serhat Ulueren ve Erman Toroğlu hareketi yavaşlatılmış gösterimde sunar ve eminim ki bazıları pierosunu bile hazırlardı!

Geçmişte başkalarını "tetikçi köşe yazarları var" diye şikayet edenler, kendi yaptıklarını zaman zaman kontrol etmeli. Çünkü daha önceleri yakındığınız, hatta lanet edecek kadar kendinizden geçerek dile getirdiğiniz davranışları, şimdi siz sergiliyorsanız, size de birileri lanet ediyor olabilir. Sizler de o yakındıklarınız kadar acayipleşmiş! olabilirsiniz.  

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..