Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '08

 
Kategori
Haber
 

Fatih Terim kovulmalı

Fatih Terim kovulmalı
 

Yazacak başka şey yok, gözlere bakın yeter!


Öyle hale geldi ki artık; Ulusal Futbol Takımı’nın oyununu değil Fatih Terim’in şovunu izler olduk. Öncelerini unuttuk. İsviçre maçıyla akıllarda kalan ve tüm uygar yurttaşlarımızı rencide eden ve ülkemize cezaaldıran davranışların sahibi de, Terim ve arkadaşlarıyla futbolcularıydı.Futbol sahalarının beyefendisi Şifo Mehmet bile onun kurbanı olmuştu bir anda!

Başarılı olmak kadar başarının sindirilmesi de bir kültür bir birikim gerektirir. Fatih Terim başarılı oldu; kimine göre rastlantısaldı, kimine göre gerçekten başarılıydı. Ama ne olursa olsun başarılar onun hanesine yazıldı. Kabul ve takdir de gördü aslında. Ancak hanesine yazılan bu başarıları bir türlü sindiremedi.

Çarşamba akşamı bir maç izledik. Ulusal Takım Belçika ile2010 Dünya Kupası grup eleme maçına çıktı. Blogdaki yazılanlara baktım, gazetelere baktım, oynanan futbol ve skor arka planda; en önde Fatih Terim ve davranışlarıyla sonuçları var gündemin üstünde! Gazeteler ve internette de böyle, örnek; Haberi(1) de

Sahada bir teknik direktör değil sanki bir sirk cambazı var;kameralar onun üstünde. Kaç maçtır bu şekilde, rakip takımın teknik direktörü yok sanki! Tüm gözler ve kameralar Terim’in üzerinde. Yayıncı kuruluşlar biliyorlar kimin ne şovlar sergileyeceğini. Ekipmanını ona göre kuruyor, kurguluyor!

...

*Ermenistan maçından sonraki basın toplantısında telefonun çalmasını gerekçe gösterip toplantıyı terk etmek...

*Belçika maçı öncesi (doğruysa); “ önceden 4-2 lik galibiyet yetmedi ama bugünkü 4-0 lık galibiyet yeter “ den sonra, Çarşamba akşamındaki skoru elde edebilmesi...

*Aynı maç öncesi, her zaman yaptığı gibi medya mensuplarına kendi çapında dersler vermek...

*Maçta rakip takımın (kışkırtan o olsa bile) teknik direktörü Vandereycken’le centilmenlik dışı diyaloğa girmek...(3)

*Yine aynı maçta, hem de ev sahibi takımın teknik direktörü olarak 4. Hakem’le nahoş polemiklere girmek...

*Ve en vahimini Yalçın Doğan (4) yazdı; gazeteci Osman Tanburacı’ya sarfettiği sözler....

...

Doğal olarak TSYD devrede ve Türk Ulusal Futbol Takımı’nın Teknik Direktörü anlattığım davranışların bir bölümü için kamuoyu önünde açıkça ve şiddetle! kınanıyor.(2)

Ben de bir yurttaş olarak, beni temsil eden Ulusal Futbol Takımı’nın teknik direktörünün bu yazdığım gerekçelerle hemen kovulmasını isteme hakkımı kullanıyorum. İnanın bir zamanlar gururla izlediğim Terim'i utanarak izlemekteyim artık.

Bu nedenlerle de, Fatih Terim için ‘öfke cezası’ verilmeli. ‘Spor ve spor ahlakı’ içeren kitapları da okumayı kapsamalı bu ceza!..

Bu yazı nedeniyle tepki gösterecekler olacağını biliyorum. ‘Çalışsın ama çalarsa çalsın’ya da ‘başarılı olsun ama hangi yolu kullanırsa kullansın’ mantığına bir karşı çıkış olduğunun esas yazı amacı olduğunun bilinmesinde yarar var.

...

Ulusal Futbol Takımı’mızda gariplikler Terim’le sınırlı değil. Ahlak sorunlu ve sabıkalı iki futbolcunun da kavgaları yansıdı yine medyaya. Ayrıntılarını en iyi onlar biliyordur ama... artık seçilen oyuncukların;Türk Ulusal Takımı’na seçildiğini ve ülkesini temsil ettiğini bilecek nitelikte olanlardan seçilmesi gerekmiyor mu?

1- milliyet.com.tr ‘ den haber:http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=spor&ArticleID=989706&Date=11.09.2008&b=Terimden%20Tanburaciya%20kufur%20telefonu&ver=66

2- TSYD Kınaması: http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=989884&Date=11.09.2008&Kategori=spor&b=TSYDden%20Terime%20kinama&ver=17

3- Vandereycken’le giriştiği diyalog!:http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=15929&rid=155

4- Yalçın Doğan’ın yazısı: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/9870323.asp?yazarid=91&gid=61

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..