Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '07

 
Kategori
Futbol
 

Fatih Terim tarih yazdı

Fatih Terim tarih yazdı
 

Bu akşam İstanbul’da Milli Takım ve Fatih Terim tarih yazdılar. Bizi hiç yenemeyen Yunanistan’a yenilmeyi başardılar.

Düşünebiliyor musunuz, milli takım 11 kişi oynuyor ve bir gole gerek var. Tam o sırada milli takımın hocası düşünüyor: “Bu takıma 11 kişi çok 10 kişi olursak maçı kazanırız” ve takıma Hakan Şükür’ü alıyor. Böylece takımımız o dakikadan sonra Hakan Şükür’ün sahada olduğu her maçta olduğu gibi 10 kişi oynamaya başlıyor ve Yunanistan golü atıyor ve ilk kez bizi yenmeyi başarıyorlar.

Hakan Şükür kişisel rekorlar kıracak diye ısrarla milli takıma alan Fatih Terim, takım kötüye gittikçe arada bir oynatmıyor sonra unutulduğunu sanıp yeniden oynatıyor (1). Durum Galatasaray için de farklı değil, sanki hakan Şükür’ün dokunulmazlığı var (2).

Bu maçta Hakan Şükür çok şey kazandı. Milli maç sayısı 1 arttı. Onu yakalamaları biraz daha zorlaştı ama büyük bir ilke imza atan yani Yunanistan’a ilk kez yenilen takımın kadrosunda yeralmış oldu.

Ülkemizde milli takımın sorunu futbolcu eksikliği değil, çok futbolcu var ancak doğru futbolcular seçilmiyor. Milli takım kötü yönetiliyor. Dünya Kupası elemelerinde milli takıma Hakan Şükür’ü almıyor diye Ersun Yanal takımın başından uzaklaştırıldığında umutlarımız henüz bitmemişti. Takımı Fatih Terim devraldı ve Dünya Kupası’na gidemedik. Şimdi de Avrupa Şampiyonası tehlikeye girdi. Artık Fatih Terim’in istifa etme zamanı gelmiştir.

(1) Hakan Şükür rekor kıracak diye puanlar gidiyor: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=62412
(2) Feldkamp, Hakan Şükür’ü neden kadro dışı bıraktı? http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=67105

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..