Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Fatmagül'ler suçludur!

Fatmagül'ler suçludur!
 

Fatmagül'ler suçludur. Suçları ne midir ?? Bilmiyorum! Ama ararsak mutlaka bir şeyler buluruz. İçiniz rahat olsun o konuda!

Meşhur dizi “Fatmagül’ün Suçu Ne'yi izlerken bir teyze şöyle buyurmuş: “Gece yarısı kızlar dışarı çıkarsa başlarına böyle şeyler gelir”. gece vakti nişanlısını balığa uğurlamak için giderken deniz kenarında tecavüze uğruyor. Teyzenin dediği bu! Gördünüz mü?? Ben size demiştim. Fatmagüller’e bir suç bulmanız gerekirse bu hiç zor olmaz! Herkesin merak ettiği sorunun cevabı bulundu: Demek ki Fatmagüller’in suçu gece yarısı deniz kenarında dolaşmakmış!

Toplumda tecavüze neden olan yanlış düşünce kalıplarından biri olan  “hayır demenin aslında evet demek olduğu”nu düşünen bir sisteme çoktan göz kırpmaya mı başlanmış nedir ?? Tecavüzle ilgili bir diğer yanılgı “iyi kızların tecavüze uğramadığı”dır.

Türk toplumunun çocuk yetiştirme üslubunda zaten suçluluk duygusu yaratmaya yönelik pek çok uygulama vardır. Örneğin çocuk hastalandığında anne ne kadar şefkat gösterse de “bütün gün koşturup terlersen işte böyle olursun” ya da “içine fanila giy diye kaç kere söyledim sana” diye laf söylemeyi de ihmal etmez. Çocuk düşüp dizini yaralarsa dikkatsizce koştuğu için azar işitecektir.

Bu problemli ve suçlayıcı yetiştiriş tarzı ergenliğinden itibaren genç kızlarda özel bir biçim alır ve bazı hareketleri  “olaya mahal verme” olarak yorumlanmaktadır. Örneğin kadın neden o saatte sokaktadır ?? Ya da neden bu kadar mini bir etek giymiştir ?? Toplum her durumda Fatmagül'lere bir suç bulacaktır kesinlikle. Daha da kötüsü Fatmagül'ler de bu toplumda yetiştikleri için, onlar da kendilerini suçlayacaklardır.

Bir sitedeki yazarlardan biri şöyle bir yazı almıştı kalemine, yazarın önemi işte tam bu noktada daha çok anlaşılıyor, ''Bu dizide tecavüz edilen kıza neden Fatmagül ismi konmuş ''muş! ''Hz. Fatma’nın ismini tecavüz edilen bir kadına koymak uygun mu''ymuş ?? Demek ki bunu yazanın gözünde, tecavüz edilen kadın öyle aşağılık bir yaratık ki maazallah kutsal birinin ismini taşıyorsa bu olaydan sonra onu da değiştirmeli. Buyurun buradan yakın!

 

 
Toplam blog
: 66
: 2377
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Doğum Yeri: Adana-Saimbeyli 1975, Yaşadığı İl: Ankara, İlgi Alanı: Ankara Gündemi ..