Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '10

 
Kategori
TV Programları
 

Fatmagül'ün Asıl Suçu

Fatmagül'ün Asıl Suçu
 

2010 - 2011 sezonunun en iddialı yapımı bu akşam müthiş bir başlangıç yaptı. Diziyi baştan sona soluksuz izlediğimi itiraf etmeliyim, neticede merak edilen çok ayrıntı vardı.

Öncelikle yapımcıların artık İzmir'inde güzel bir plato olabileceğini keşfetmiş olmaları güzel ve gurur verici. Buna öncülük eden Kavak Yelleri'ne ve TİMS'e teşekkür etmek lazım. Ay Yapım'ında bunu değerlendirmesi hoş olmuş. Böylelikle insanlar - özellikle İstanbul tayfası- Çeşme'nin sadece Alaçatı ve sosyetik beachlerden ibaret olmadığınıda görmüş oldular. Zira dizinin çekildiği Ildırı sessiz ve sakinliği ile ünlü, tarihi ile ayrı bir güzelliğe sahiptir.

Kıvanç Tatlıtuğ'dan sonra Beren Saat'e bulunan yeni partner için malesef iyi düşüncelerim yok. Bir önceki dizisi yeteri kadar ses getirmeyen, medyada fazla görünmeyen ve halkın tercihlerinde alt sıralarda yeralan bir oyuncu adayına neden başrol verilir anlamadım. Dizinin tek kusuru olarak bunu söyleyebilirim. Yoksa Engin Akyürek iyi bir oyuncu adayıdır diyebiliriz.

Kim ne derse desin, Fatmagül'ün yengesi Mukaddes'i canlandıran oyuncu Esra Dermancıoğlu yakın zamanda fenomen olmaya aday. Fettanlığı, içine bastırdığı cinselliği ile performansı çok başarılı. Eldeki kocayla cinselliğini yaşamaya çalışan, ancak bir yandanda o gösterişli hayata özenen ve hep önde olmak isteme çabasını yansıtıyor.

Engin Akyürek için ne dediysem, benzer şeyleri diğer üç oyuncu içinde söylemeliyim. Görüntü itibariyle Buğra Gülsoy, Kaan Taşaner ve Engin Öztürk başarılı birer 'tecavüzcü'. Ancak oyunculuk anlamında ne yazıkkı güçlü bir performans yok -en azından şimdilik-. Yaşadıkları hayattaki insan silüetlerinin güzel birer aynası olmuşlar. Hepimiz biliyoruz ki insan alkol ve uyuşturucu ile tamda onlar gibi olur ve onlar gibi davranır. Aslında ibret alınması gereken bir dizi.

Ve sıra gelir Beren'e... Yıkmış, geçmiş, sallamış artık ne derseniz diyin. Listemin ilk sırasında Tuba Büyüküstün olsa dahi Beren Saat bu sezona damgasını vurur benden söylemesi. Yalıdan çıkan o sosyetik, eğitimli ve ihtişamlı kadın olmuş güzeller güzeli, saf ve temiz bir köylü kızı. İlk dakikalarda yadırgasamda insanı içine çeken o saf çocuksu sıcaklığı sizi anında inandırıyor rolüne. Yanaklarının kızarıklığı, elbisesinin ardına gizlenmiş o ateş gibi bedeni ile sadece köylü delikanlıları değil şehirlilileride baştan çıkardı. Diyaloglarındaki doğallık, vücut hareketleri, mimikleriyle gerçek bir 'Fatmagül' olmuş.

Malum tecavüz sahnesi bu zamana kadar televizyon ekranlarında görülmüş en iddialı sahnelerdendi. Belkide en iddialısıydı demek daha doğru olur. Yönetmen Hilal Saral'ın olayları ekrana yansıtış biçimindeki doğallıktır başarısı. Belli sınırlar içinde 'tecavüz' eylemini yerinde ve kafi derecede yansıtmış, bu ülkenin malum 'RTÜK' mevzusu yüzünden. Hilal Saral'ın bu kadın hikayeleri ve kadınların dünyasından hikaye anlatmasını sevdi izleyici.

Son notumuz Sumru Yavrucak için. Çok uzun zamandır beyeniyle izlediğim bu müthiş oyuncu sanki 'Ebe Nine' ve ordaki kasaba hayatı için fazla mı modern kaçmış ne? Bende yarattığı hissiyat bu yönde ama yinede başarılı, laf yok !

Görünen o ki, bu sezonda herkes Fatmagül'ü takip edip birbirine hep aynı soruyu soracak ; Fatmagül'ün Suçu Ne?

 
Toplam blog
: 42
: 2022
Kayıt tarihi
: 05.08.10
 
 

1983 İzmir doğumluyum. Doğduğumdan beride bu şehirde yaşıyorum. İlk, orta, lise ve üniversite hay..