Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Fatura ağır oldu

Fatura ağır oldu
 

kaynak resim : Hürriyet Gazetesi


Ve beklenen ceza patlatıldı bir yumruk gibi. Disiplin kurulu derbide yaşanan kavga dövüş muhabbetini güzel bir ceza ile ödüllendirdi. Şahsen ben hiç üzülmedim iki takımın futbolcularına da. Çünkü ; sporun içine eden bir takıma ya da şahısa asla acımam ben de. Hak ettiyse vereceksin cezasını. Hiç düşünmüyorlar mı o akşamki maça gelen insanların karşıdan neler hissettiklerini. Çocuklar da vardı üstelik sporcu abilerini ! seyreden. Şimdi o çocuklar sporun centilmenlik değil, kavga dövüş, birbirinin gırtlağına sarılma, anasına avradına sövme olduğunu benimseyecekler. Bunun sonucunda da hakettikleri cezayı aldılar futbolcu abileri.

Evet, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde çıkan olaylara karışan futbolculara acımadı, beklendiği gibi fatura ağır oldu. Lugano’ya beş, Arda, Semih ve kaleci Volkan’a üç, Emre Aşık ile Sabri’ye ikişer maç ceza geldi. Kuruldan, Cim-Bom’a bir maç seyircisiz, bir maç saha kapatma cezası çıktı

Geçen hafta Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde çıkan olayların faturası beklendiği gibi ağır oldu.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, maç sonunda iki takım oyuncuları arasında meydana gelen kavgaya karıştıkları gerekçesiyle Galatasaray’lı Arda’ya üç, Emre Aşık’a ise iki maç ceza verdi. Kurul, sarı-kırmızılı kulüp tarafından Emre Aşık’a gösterilen kırmızı kartın ve ceza uygulamasının kaldırılması talebini reddetti. Aynı maçta sportmenliğe aykırı davranışları televizyon görüntüleriyle tespit edilen Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu da iki maç hak mahrumiyeti cezası aldı. PFDK, derbi maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray Kulübü’ne eylemin 4. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle bir maç seyircisiz oynama ve 80 bin TL para cezası ön gördü. Ayrıca taraftarlarının ve sporcularının neden olduğu saha olayları gerekçe gösterilerek bir maç da saha kapatma cezası verildi. Yapılan açıklamada sarı-kırmızılıların öncelikle seyircisiz oynama cezasını çekecekleri bildirildi.

Adnan Polat’a 45 gün
Bu durumda Galatasaray, Ankaraspor maçını seyircisiz, Ankaragücü karşılaşmasını ise federasyonun belirleyeceği tarafsız sahada oynayacak.
Bu arada Galatasaraylı futbolcular için Tahkim Kurulu’na yapılacak itirazda sonuç değişmezse Arda İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankaraspor ve Hacettepe maçlarında forma giyemeyecek. Emre Aşık ve Sabri de ilk iki müsabakada oynamayacak.
Derbi sonrası açıklamaları nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevkedilen Adnan Polat 45 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı. Cezaların açıklanmasının ardından Galatasaray Kulübü internet sitesinde “İlkleri biz başarırız, tarihi biz yazarız” ifadesi kullanıldı.
PFDK, derbi olaylarının tetikleyicisi olarak gösterilen Fenerbahçeli Lugano’ya beş, Arda ile yumruklaşan Semih’e ise üç maç ceza verdi. Televizyon görüntülerine bakılarak rakip takım taraftarına kasıklarını gösteren kaleci Volkan Demirel’e ise üç maç ceza çıktı. Fenerbahçe Kulübü’nün daha önce cezalara Tahkim Kurulu nezdinde itiraz etmeyeceğini açıklamasına karşın Volkan ile Lugano için itirazda bulunacağı ileri sürüldü. Söz konusu cezalar değişmediği taktirde Lugano sırasıyla Ankaraspor, Sivasspor kupa maçı, Ankaragücü, Beşiktaş derbisi ve Denizlispor maçlarında takımını yalnız bırakacak. Semih ile Volkan ise Beşiktaş’la oynanacak derbi maçında takımlarındaki yerlerini alabilecekler.
Öte yandan Federasyon aleyhine açıklamaları nedeniyle Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’a da 21 gün hak mahrumiyeti cezası kesildi.

Ben sporcunun, ahlâklısını severim, boksörünü değil .....


Kaynak : Milliyet Gazetesi

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..