Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fava (Zeytinyağlı iç bakla)

Fava (Zeytinyağlı iç bakla)
 

Ege ve Akdeniz mutfağının zeytinyağlı lezzetlerinden olan ve kuru iç bakladan yapılmış olan fava et yemeklerinin yanında çok iyi gider ve meze olarak da kullanılır.

Malzemeler:

Yarım kilo iç bakla

2 adet kuru soğan

1 kahve fincanı zeytinyağı

Tuz

1 tutam dereotu

Yapılışı:

Kuru baklalar bir gün önceden ıslatılır ve ertesi gün suyu dökülerek tekrar yıkanır. 2 adet tane kuru soğan yemeklik  doğranarak sıvı yağda kavrulur.

Bir tencereye baklalar, kavrulmuş soğan, 1 fincan yağ, tuz ve baklaların üzerini iki parmak geçecek şekilde sıcak su konularak baklalar suyu çekene kadar haşlanır.

Pişen baklalar el blendırı ile çekilerek bir kaba konulur ve ılıyınca buzdolabına konularak soğuması sağlanır.

Üzerine arzu edilirse bir miktar zeytinyağı ve dereotu konularak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 626
Toplam yorum
: 215
Toplam mesaj
: 6
Ort. okunma sayısı
: 3155
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster