Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '16

 
Kategori
Felsefe
 

Fayda sorunun çözümü değil çözüme yardımcıdır

Fayda sorunun çözümü değil çözüme yardımcıdır
 

“Fayda” sorunun çözümüne yardımcı olmak ama çözüm olarak algılanıyor. Faydalanma sonucunda sorunun ortadan kalkıp kalkmadığını bilmiyoruz. Peki, sizce bu durum nasıl bir olumsuzluk yaratıyor olabilir?

Faydadan bahsedenlerin insanları yanıltmasına sebep olur. ”Fayda görürsünüz” diyen bir ürünü satın aldığınızda bu ürünle sorununuzun tamamen ortadan kalkacağını düşünürsünüz. Elinizdeki yara biraz iyi olur ama siz tamamen iyi olacağını sanırsınız.

“Fayda” etiketiyle ürün satanlar ya da çözüm önerenler bunun sadece sorununuzun çözümüne yardımcı olabileceğini belirtmelidirler. Faydalı deyip muğlâk bırakılan bu konu bazı insanlarımızı “sorunlarının tümüyle ortadan kalkacağı” şeklindeki bir yanlış algıyla zarara uğratmaktadır. Bu nedenle fayda konusu açıklığa kavuşturulmalıdır.

Ayrıca “fayda” kavramı kötü niyetli kişilerce istismar da edilebilir. Faydalı deyip bir kısmı uydurma faydalar da sayılarak insanlar kandırılır. “Fayda” çözüm değil çözüme yardımcıdır, çözüm için ayrıca reçete ya da yöntem gerekir.

Başı ağrıyan birine al bu otu kullan faydasını görürsün denildi. Kullandı gerçekten ağrısı geçti ama bu belki bir hastalık belirtisi. Yani fayda sorunları da gizliyor olabilir.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..