Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '09

 
Kategori
İnternet
 

Faydalı internet siteleri VII

Faydalı internet siteleri VII
 

Fizy.org


Bugün sizlere tanıtmak istediğim site her yaştan müzikseverlere hitap eden bir site. http://fizy.org “Fizy”, ara yüzü ve kullanımı gayet basit reklam içermeyen ücretsiz bir online müzik ve video klip sitesi

“Fizy” ’nin en önemli özelliklerinden biri de hangi dilde olursa olsun dinlemek istediğiniz bir parçanın aklınızda kalan sözlerinden birkaç kelimeyi arama çubuğuna yazdığınız takdirde, o sözleri içeren parçalar birkaç saniye içinde alt alta sıralanmaya başlıyor. Gayet hızlı çalışan site arama motoru ile karşınıza çıkan parçaları tek bir tıkla hem dinleyebiliyor, hem de seyredebiliyorsunuz. Üstelik, bilgisayarınıza yasadışı yollardan binlerce MP3 indirmek ve saklamak gibi bir dertten de kurtulmuş oluyorsunuz.

Youtube, Dailymotion gibi 50 den fazla sitenin API’si (Uygulama Programlama Arabirimi) ile 75 milyar video ve müziği kendi medya player’inde yayınlayan Fizy, 26 değişik dili desteklemektedir. Video çeken sitelerden farklı olarak daha sade ve daha hızlı. Yalnız limitli internet kullanıcılarının unutmaması gereken bir konu var ki, tıklanan her şarkı için en az 2-3 mb videolar içinde 10-15 mb’ kotanızdan eksilmesine sebep olur.

"Müzik dinlemenin en hızlı ve en kolay yolu" sloganı ile yayına başlamış olan site, yayına başladığının ikinci günü olan 23 Aralık 2008’de, New York Times blogunda “Yeni Yılda Üç Yeni Müzik Sitesini Deneyin” başlıklı yazı ile tanıtılmıştır. Blog yazarlarından “Rick Turoczy” Fizy web sitesini tanıtan makalesinde şunları yazmış.
“Beni Napster’da her aradığımı bulabildiğim eski güzel günlere götürdü. Uluslar arası bir site. Olabildiğince daha çok insanın ulaşabilmesi için 26 dilde tasarlanmış. Bonus olarak da, eğer bir şarkının video mevcutsa onur da izletebiliyor. Yapmış olduğum inceleme neticesinde, sitenin video arşivini Amerika odaklı MTV music sitesinden daha derinlikli buldum.” Tanıtım yazısının orjinalini okumak isteyenler alttaki linki tıklayabilirler.

http://www.nytimes.com/external/readwriteweb/2008/12/23/23readwriteweb-new_year_new_music_services.html

Sitenin son zamanlarda hızla popülerliğinin artması ile geçtiğimiz günlerde Hürriyet gazetesinde “Google, Fizy’e talip” haberinin çıkması ardından, internette de “Google ve Yahoo, Fizy’i satın almaya çalışıyor.” Haberleri yayılmaya başladığını görmeye başlandı.

Aslında, siteye bir ilgi ve satış olduğu doğru, fakat telaffuz edilen isimler yanlış demek daha doğru olur. Ülkemizin, büyük reklam network şirketlerinden Reklamz A.Ş’, Fizy’inin hisselerinin %40`nı satın almış durumda.
Diğer yandan, Fizy projesinin tamamen Türk projesi olarak tanıtılmasının ardından, “Fizy Media Inc. kurucusu Robert Yaris” ‘dir haberi ortaya çıkınca, kamuoyunda kafalarda karışıklık oluşmasına sebep olmuştur.

Hepinize bol müzikli günler dilerim.


 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..