Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Fazıl Say’ a “say” ile saygısızlık!

Fazıl Say’ a “say” ile saygısızlık!
 

Adamın hası!


Değerli piyanistimiz Fazıl Say’ın soyadı üzerinden tekerlemelerle ona saldıran köşe yazarlarının sayısı son günlerde hayli arttı. Neymiş? Fazıl Say, Osman Yağmurdereli’yi “say” malıymış! Ona, katıldığı bir televizyon programında, telefonla arayıp “sizleri istemiyoruz” şeklindeki sözleri ile saygısızlık etmiş. Koskoca milletvekiline bu yapılır mı imiş? Haklılık payı da yok değil hani “koskoca” milletvekili!

Adam istemiyor ne yaparsınız? Bu memlekette demokrasi var diye, usturuplu, usturupsuz laflarla her yere saldıranlar başta Osman Yağmurdereli gibiler değil mi?

Atatürk cumhuriyetine, kurumlarımıza “statikocu” yakıştırması yaparak, her türlü yasayı, edep, adabı muhaşeret kuralını çiğneyerek saldırmıyorlar mı?

Osman Yağmurdereli, populist dünyanın, populist medyasının bizlere armağan ettiği, mesleğinin tüccarlık mı, şarkıcılık mı, TV programcılığı mı olduğu bile belli olmayan, tabiri caiz ise, tam bir piyasa adamıdır. Nabza göre şerbet, iktidara yanaşma gibi işler onun asıl başarılı olduğu konulardır.

Sunucusu olduğu bir programda, İbrahim Tatlıses’i konuk eden ve ona düzdüğü iltifatlar ile yalakalığının uç noktalarına ulaşan bu şahsın bütün serveti, erk sahiplerine yalakalanmak sureti ile edindiği güçlü çevresidir. Son numarası ise, “halkın adamı” kılığına girip, siyasetçilik oynamaktır.

Fazıl Say kim, Osman Yağmurdereli kim?

Zaten; Osman Bey de durumun farkında olduğu için, canlı telefon bağlantısında Adnan Şenses, İbrahim Tatlıses, Sami Hazinses, FB ses, GS ses gibi sanatçıların adını vererek ve “onlar sanatçı değiller mi” , “Sen kendini ne zannediyorsun?” anlamındaki lafları ile durumu kurtarmaya çalışmıştır.

Fazıl Say ise düşüncelerini “Sizlerin, bizleri yönetmesini içime sindiremiyorum” sözleri ile gayet dürüst bir şekilde ortaya koymuştur. Demokrasi nutukları atanlar niye rahatsız oldular anlamak çok zor.

Bugün Türkiye’de, iki ayrı tarafın birbirleriyle girdiği iktidar savaşı yaşanmaktadır. Bu savaş, seçim meydanlarını aşmıştır. Artık, Türkiye’de bir iktidar, bir de onun muhalefeti, azınlık, çağdaş kesim vardır. Fazıl Say’ın son günlerde yaptığı çıkışlara gösterilen tepkiler bunun en somut örneğidir.

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..