Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '08

 
Kategori
Ne Nerede?
 

Fazıl Say burada, İdil Biret nerede?

Fazıl Say burada, İdil Biret nerede?
 

En sağlamından buyrun!


Acaba Fazıl Say’ın AKP iktidarına gösterdiği tepkiler konusunda bir diğer başarılı piyanistimiz İdil Biret ne düşünüyor? Sizce AKP’liler ve yandaş tayfası “nasıl olsa yedeği var” diye düşünüp, o cesaretle mi “Fazıl Say giderse gitsin, yeri doldurulur” anlamında sözler sarf ettiler?

Kafama takılan bu soru işareti, aklıma, uzun süredir pek gündeme gelmeyen, bildiğim kadarı ile de medyatik olmayı sevmeyen bir diğer başarılı piyano virtüozumuz İdil Biret’i getirdi. İdil Biret bugünlerde İstanbul Teknik Üniversitesi vakfı burs fonu için, 14 Ocakta İş Sanat Kültür Merkezi`nde vereceği konser ile meşgul. İş Sanat Kültür Merkezi`nde düzenlenecek olan konserde, şef Ender Sakpınar yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde çalacakmış. (İlgilenenlere duyurulur)J

Sanatçılar sadece sanatlarıyla mı ilgilenmeliler, yoksa onların toplumun gündelik yaşamını ilgilendiren sorumlulukları da var mıdır?

Her iki sanatçımız da bugünlerde uğraştıkları işlerle bu sorunun cevabını veriyorlar!

Fazıl Say AKP uygulamalarına karşıt çıkışlarıyla, İdil Biret ise sivil toplum kuruluşlarına destek olmak amacıyla düzenlenen organizasyonlara katılarak toplumsal konulara olan duyarlılıklarını ortaya koyuyorlar.

Acaba İdil Biret, Türkiye'nin hızla değişen siyasi çizgisi konusunda ne düşünüyor? Bir gazetecinin sorusunu fırsat bilip, hükümetin uygulamaları hakkında ki görüşlerini , dile getirecek mi? Ve, eğer yaşananlara bir tepkisi varsa, bunu nasıl gösterecek?

Lakin; uluslararası ününe karşın, üniversite öğrencilerine destek amacı ile düzenlenen bir organizasyonu küçümsemeyip katılan sanatçı, medyatik olmayı sevmese bile, bir gün dayanamayıp konuşacaktır.

Bakalım İdil Biret’e gündem hakkında ki düşüncelerini ilk kim soracak ve yanıt almayı başaracak?

Burnu haber koklayan gazetecilere duyurulur!

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..