Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '09

 
Kategori
Haber
 

Fazıl Say piyanoyu Kepez'e taşıdı

Fazıl Say piyanoyu Kepez'e taşıdı
 

Fazıl Say ve Kepez Semtevi'ni tamamen dolduran dinleyiciler.


Uluslararası 10. Antalya Piyano Festivali’ne bir konser ilave edildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın isteğini geri çevirmeyen Sanat Yönetmeni Fazıl Say, festival çerçevesinde bir etkinliği Antalya’nın varoşu kabul edilen Kepez’e taşıdı.

Yenimahalle Semtevi’nde gerçekleştirilen konserde izdiham yaşandı. 350 kişilik olduğu söylenen salona, merdivenler ve sahne dahil edilerek 600’e yakın dinleyici alındı. Ücretsiz olan bu etkinliğe giremeyenler, dışarıda kurulan sinevizyon aracılığı ile dinlediler mahallelerine konuk olan Fazıl Say’ı.

Değerli besteci/piyanistimiz Fazıl Say, Beethoven ‘Fırtına’ Sonatı’yla başladı resitaline. Sonra, kendisine ait üç besteyi seslendirdi; ‘Nazım’, ‘Kumru’ ve ‘Sevenlere Dair’. Kumru, bilindiği üzere Say tarafından kızı için bestelenmişti Aşık Veysel’in ‘Kara Toprak’ı ve Mussorgski’nin ‘Bir Sergiden Tablolar’ adlı eserinden iki bölümünü seslendirdi Kepez’in konuğu Fazıl Say. Gershwin’in ‘Summertime’ ve Mozart’ın ‘Türk Marşı’yla sona erdi bu tarihi ve önemli dinleti.

Başlkan Akaydın, Fazıl Say’a teşekkür ederek ;“Bir cumhuriyet sanatçısını Kepez’de konuk etmekten mutluyuz” dedi.

Konser öncesi girişteki kalabalığa ve izdihama tanık olanlardanım. Gerçekten de dinleyicilerin salona alınması sırasında çok güçlük çekti görevliler. İlgi ve konserdeki coşku hem A.B.Başkanı Mustafa Akaydın’ı hem de festivalin Sanat Yönetmeni Fazıl Say’ı çok mutlu etti. Zaten yazıda dikkati çekmiştir, seçilen eserler genel olarak popüler bir seçkiydi. Konsere gelen ilköğretim okulu öğrencilerinden tutun, Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencilerine değin herkes beğenilerini ifade etti.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..