Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Fazla değer kral yapar!

Fazla değer kral yapar!
 

Fazla Değer Kral yapar!


Ülkede haberler e ne çıkıyorsa inanan bir kitle var. Uzaktan kumandalı asgari zeka seviyesinde insanların hükmettiği, inandığı bu medya silsilesinin ürünlerine nasıl inanıyorlar onu da hala anlayabilmiş değilim. İnsanlar hak ettikleri şekilde yönetilirler, bu durumun sorumlusu bizleriz. Zorluklarla örülmüş bir hayatın aşılması zordur ama birlik ve beraberlikle yapılan toplum hareketleri tüm engelleri kaldırır. Engeller toplumla oluşturulur, toplumla kalkar. 
 
Fırtına da gemi de kalmak hayatları kurtarabilirdi. Herkes kendi küçük sandalını yapıp Nuh tufanından  kurtulacağını sanıyorsa yanılıyor. Bencilliğin kendine bile faydası yokken bizler birlikte büyük gemi de olmak yerine kendi gemimizi kurtarma derdindeyiz. Herkes istediği yöne gidebilir gibi gözükse de aslında yine aynı yöne gidecekler. Ülkemizdeki ideolojik çekişme de ise, herkes büyük gemi de kalıp, küçük sandal yerine birer kürek yapsa, hepsi aynı anda fırtınalara karşı beraber kürek sallasa, selamete çıkmak daha çabuk ve kolay olacaktır. Bir ülkenin sonunu getiren düşünce bencillik. Herkes bencillik peşinde. Ülke için birlik olup ortak düşünce içinde hareket etmek ülkeyi hem korur, hem yüceltir. Doğruyu yanlışı herkes ayırt edebiliyor. Ama nefis ne yazık ki galip geliyor. Herkes için tek gerçek menfaat. Unutulmamalı ki; Yükselebildikleri kadar yükselenlerin düşüşleri de o yükseklikten olur ve her yükselişin bir inişi illa ki vardır. 
 
Kimse temsil ettiği halkın üstünde değildir. Her şeyden fazlaca var da Adaletten, iyilikten, imandan, ahlaktan neden bu kadar az var, biz ne ara bu duruma geldik? İyi - kötü, güzel - çirkin bu tip yaklaşımla kötüler olmasa iyinin değeri anlaşılmaz, çirkin olmazsa güzelin fark edilmeyeceği gibi. Doğal denge her şeyin doğallık içerisinde algılanması sağlar. Şimdi doğallığı bozanlar, doğal olmayanı doğal gibi göstererek pek çok algı bozukluğu ile amaçlarına ulaşmakta. İnsanın doğasına aykırı pek çok şeyi doğalmış gibi kabul ettirmekteler. 
 
Cehalet ama anlayan yok, cahil kalmayı seviyorlar. Çünkü eğitim çaba istiyor, halkımız da tembel mi tembel. Böyle iyi deyip güdülerek yaşamak kendi seçimleri. Sorgulayan, hak etmesine rağmen maddi/manevi isteklerini yerine getiremeyen çok insanımız var. Yarım yamalak bilgiler felaketlere neden oluyor ve bunun için hiçbir şey yapılamıyor. Kültürlü toplumlar; gelişmeyi, teknolojiyi ve geleceği amaçlar, cahil toplumlar ise; geçmişi anarak gerilemeye çanak tutarlar ve yaşananlar gösteriyor ki, gelecek karanlık! 
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..