Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Diyetisyen Şengül Üre

http://blog.milliyet.com.tr/diyetinfo

25 Kasım '17

 
Kategori
Beslenme
 

Fazla Meyve Karaciğeri Yağlandırır, Kiloyu Artırır

Fazla Meyve Karaciğeri Yağlandırır, Kiloyu Artırır
 


Ben çok sağlıklı besleniyorum neden karaciğerim yağlı diyorsanız sizin için gözden kaçan bir seyler varmı ?
Vücudumuzun toksinlerden arınması ve sağlığın korunması adına çok önemli görevler üstlenen karaciğer çok çeşitli nedenlerle zarar görebilir .Yaz kış meyve çok yararlıdır deyip meyveyi abartmak sonucunda alınan fazla meyve şekeri fruktoz karaciğer yağlanmasına neden olabilir.

Makul miktarda ihtiyacınız ölçüsünde yenilen meyve miktarında sorun yaşamaz. Ancak yemek sonrasında ya da ara öğünlerde avuç avuç kuru meyve tabak tabak taze meyve karaciğerimizin fruktoz bombardımanına maruz kalmasına neden olur.
Karaciğer için sağlıklı fruktoz miktarı maksimum 50 gr ,dır .Doğal şeker olan fruktoz bir denge içerisinde bulunan biyo yararlılığı yüksek diğer bileşenlerle kontrollü ( makul miktarda ) yendiğinde sorun oluşturmaz..Ancak hazır gıda sanayinde bolca kullanılan mısır nişastasından elde edilen fruktoz en hızla karaciğeri yağlandıran kan şekeriniz ibresini şaşırtan fruktozdur.
Bu nedenle ihtiyacınız ölçüsünde taze mevsim meyvesi ve mümkün olduğu hazır gıdadan uzak paketlenmiş ürünlere dikkat ederek beslenmeye çalışmak karaciğer yağlanmasının önüne geçerek kilo almanızı engeller.
Meyve ve Yemekte denge çeşit ölçü hazır paketlenmiş lezzetli ama bomba kalorili ürünlerden uzak durma her zaman doğal detoks merkeziniz karaciğerinizi korur
 
Toplam blog
: 62
: 98
Kayıt tarihi
: 22.05.08
 
 

1991 Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Diyetinfo-Diyetisyen Şengül Üre. Sağlıklı beslenme ile zayıf..