Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '21

 
Kategori
Futbol
 

Fazla şikayet ters teper

Sergen Yalçın bu sene maç önü , maç oynanırken ve maç sonu davranışları, söylemleri ve yer yer isyanları ile sürekli gündemde kalıyor. Bu Fatih Terim den kopya çekilmiş bilinçli bir davranış biçimi midir  , yoksa spontane gelişen durumlar mıdır onu bilemeyiz. Ama bu ruh halinin takıma bir yere kadar fayda sağladığı, belli bir noktadan sonra zarar vermeye başladığının görülmesi zaruridir. Evet, Fatih Terim de bu serzenişleri, isyanları sergilemiştir ve kullanmıştır. Dikkat edin aslında son söylemde benzer şekilde olmuştur. Fatih Terim genelde biz Galatasarayız , zoru severiz ve bunların altından da kalkarız söylemi ile hep finali yapar. Sergen Yalçın da benzer şekilde savaşımız yeni başlıyor demiştir. Esas soru, Sergen Yalçın bugünden itibaren oyuna farklı bir akıl koyacak mıdır ? Fatih Terim genelde koymuştur. Şimdi sahne Sergen Yalçın da. Artık devam edecek serzenişlerin takıma faydası olmaz, tam tersine oyuncu grubu problemi dışarda aramak gibi kolaycılığa gider. Serzenişlerde üstü kapalı olsa da kadronun yetersizliğide ara ara dillendirilmektedir. Ancak, mesela GS orta sahasına sene başında sadece Etobo takviyesi yapabilmişken, BJK hem Mensah , hem Josef de Souza takviyesi yapmıştır, üstelik elde Atiba,Necip,Dorukhan,Oğuzhan,Ljajiç gibi oyuncular varken. Hücüm hattına kaç senedir istenen Aboubakar ve şimdi de Cenk Tosun takviyesi yapılmıştır. Kenara Ghezzal ve Gökhan Töre , defansa Rosier,NSkala,Wellinton,Montero takviyeleride yapılmışken, bu kadronun kötü kadro(hele hele orta saha zenginliği açısından) olduğunu söylemek yönetime haksızlık olur.

Konya maçı çok zor geçecektir. Konyaspor topla ilişkisi çok iyi olan bir takım ve bu da Beşiktaş ın hiç istemiyeceği bir durum. Ayrıca Konyaspor defans yerleşiminide iyi yapan, defanstan hücuma da iyi çıkan bir takım görüntüsündedir. Beşiktaş şu ana kadar hep 120 km max hızla gitmeye çalıştı ve görünen o ki su kaynatmaya başladı. Önümüzdeki 3 maçlık nispeten avantajlı gözüken süreçte Beşiktaş ın oyun oynanırken bazı dönemlerde  aktif dinlenmeye geçmesi gerekiyor. Evet hafta sonu derbi var ve ordan çıkacak sonuç Beşiktaş ın ekmeğine yağ sürebilir,ama Beşiktaşın öncelikle yağ sürülecek ekmeği elde etmesi lazım.   

Teknik direktör ve  taraftarlar teslim olmayacağız derken aynı zamanda sebepleri kendi içinde değilde ,başka yerlerde aramaya başlarsa , benim için aslında çoktan  teslim olmuşlar , bahane üretmeye başlamışlardır demektir.

Geçmiş dönemlerde Aykut Kocaman-Fenerbahçe buna iyi örnektir.  

Son olarak bu sene teknik direktörlerde , rakip takımların oynadığı oyun üzerinden yaptıkları anlamsız yorumları görmeye başladık.

Önce çok başarılı giden Alanyaspor teknik direktörünün Fenerbahçe maçından sonra yaptığı gereksiz serzenişi gördük, şimdi de Sergen Yalçın aynısını yaptı. Alanyaspor o maçtan sonra ciddi inişe geçti.Yani hiçbir faydasını görmedi.Bakalım Beşiktaş da ne olacak ?  

  

 

 

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..